27 Eylül 2021 Pazartesi günü 2021-2022 Eğitim Öğretim dönemine başlayan Trabzon Üniversitesi Şalpazarı Meslek Yüksekokulu'nda  "İtfaiye Haftası" nedeniyle bir tanıtım etkinliği yapıldı.

İlk ders itfaiyecilik...

Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencileri Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Olcay Bal'ın da katıldığı tanıtım etkinliğine büyük ilgi gösterdiler.

Şalpazarı MYO Konferans Salonu'ndaki, "İtfaiyecilik" konulu seminerin sunuculuğunu Yüksekokul Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Dönüş Gençer yaptı. Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Harun Kahveci'nin açılış konuşmasının ardından, Yüksekokul Müdür Yrd. Öğr. Gör. İsmail Turgut Pala kısa bir konuşma yaptıktan sonra öğrencilere itfaiye duası yaptırdı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Olcay Bal da öğrencilere İtfaiye Haftasıyla ilgili bir konuşma yaptı. Tanıtım etkinliğine; Trabzon BB İtfaiye Dairesi Yangın Müdahale Şube Müdürü Fatih Yardımcı, Bölge İtfaiye Amirleri, İtfaiye Erleri de katıldı.

Konuşmaların ardından bir itfaiye eri Yüksekokul binasının en üst katından halatla yere inerek küçük bir gösteri sundu. İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 307. yıl dönümü nedeniyle bu yıl 25 Eylül - 1 Ekim arası İtfaiye Haftası olarak kutlanıyor.

Editör: TE Bilisim