Odalar birliği seçimi için geri sayım devam ederken Başkan adayı Tornacı eleştirilerine devam etti.  Mevcut Başkan Güven Aksoy’un makam ve mevkisin kaybetmemek için her şeyi yaptığının altını çizen Adem Tornacı,  “Mevcut Başkan Aksoy,  Birliğin makam arabalarını değiştik, birliğin Bankalarda parası var diye açıklamalar yapıyor. Kendisi 3 tane makam arabasıyla saltanat sürüyor. Ayrıca bunların esnafa ne faydası var. Görev yaptığı süre içinde esnaf ve sanatkarın yanına gidip dertlerini sıkıntılarını dinlemedi. Sadece bütün makamları ele geçirmek için gayret etti” dedi.

Güven Aksoy’un saltanatına son vermek için başkan adayı olduğunu altını çizen Adem Tornacı, “Ben ve ekibim Esnafın dertleriyle dertlenerek çözüm önerilerini bulmak ve menfaat makam sevgisi için değim gerçek anlamda eksikleri gidermek için aday oldum. Plan ve projelerimizle esnafımızın yanında olup onlarla birlikte hareket edeceğiz. Esnafımızı ve sanatkarımızı güçlendireceğiz. Ayrıca İnternet satışlarında esnafımızın zorluk çekmekte biz göreve geldiğimizde RESOP olarak bir internet satış sitesi oluşturacağız ve ilimize birliğimize bağlı bütün meslek grupları bu imkanımızdan faydalanacak. Esnafımıza ÖTV’siz akaryakıt imkanı sağlanması için gerekli girişleri yaparak esnafımızı destekleyeceğiz” dedi.

Esnaf odalarının ekonomik olarak zor durumda olduğuna dikkat çeken Adem Tornacı, “Ekonomik olarak zor durumda olan odalarımızın fiziki yapısı ve borçlu olan odalarımız için her türlü desteği sağlayacağız. Her zaman sahada olacağız. Esnafımızın sorunlar ile ilgili olarak sürekli toplantı, seminer ve mesleki kurslar düzenleyerek esnafımızı değişen piyasalarda önemli yer alması için her türlü destek imkanı tanıyacağız” diye konuştu.

Alihan TELATAR

Editör: TE Bilisim