Samsun - Sarp Otoyolu projesinin bir an önce hazırlanarak orta ve uzun vadede hayata geçmesini beklediklerini vurgulayan Hacısalihoğlu, şunları söyledi: "Samsun'a kadar gelen otoyol projesinin Sarp'a kadar uzatılması konusunda hepimize görev düşüyor. Şehirlerin ulaşım master planları yapılırken bu konuya da dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatırız. 

Büyükşehir Belediye Başkanımızın Ulaşım Master Planına el atması ve bu konuda çalışmalara başlaması şehir ve bölge adına önemli bir adımdır. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüştüğümüzde Samsun Sarp Otoyolunun hayata geçmesi konusunda üzerlerine düşeni yapacaklarını belirttiler. 

Zaman zaman Samsun - Sarp Hızlı Treni de gündeme geliyor. Otoyol ve hızlı tren, güzergahları korumalı alanlardır. Fizibilite planlarına baktığımızda otoyolların daha acil yapılması gerektiği ortaya çıkmaktadır. 

Bu bakımdan otoyollar planlanırken hızlı trenin de aynı planlama dahilinde yapılması en büyük arzumuzdur. Çok büyük ihtiyaç olan Samsun - Sarp Otoyolunun bugün çok kısa zamanda hayata geçen İstanbul - İzmir otoyolu gibi Ulaştırma Bakanlığı gündemine alınması isteğimizdir."
 

Editör: TE Bilisim