Şehit Çarkcının cenazesi bugün saat 13.30da Samsun-Çarşamba Havalimanında karşılanıp, ikindi namazını müteakip 19 Mayıs ilçesi Düzköy Mahallesinde son yolculuğuna uğurlanacak.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 30 Nisan 2022 tarihinde kahraman silah arkadaşımız P. Uzm. Çvş. Mümin Çarkcı teröristler tarafından yerleştirilen EYPnin patlaması sonucu yaralanarak derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 30 Nisan 2022 tarihinde şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allahtan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadelerine yer verildi.

BAKAN AKARDAN TAZİYE MESAJI 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise, bakanlığının sosyal medya hesabından bir taziye mesajı yayımladı. Mesajda, "Kahraman silah arkadaşımız 30 Nisan 2022 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allahtan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" dedi.

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 19 Nisan tarihinde üs bölgesine bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucunda yaralanan Samsunlu Piyade Sözleşmeli Er Nurettin Uzun, tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 30 Nisan tarihinde şehit olmuştu. Nişanlı olduğu öğrenilen şehit Uzunun cenazesi de bugün ikindi namazına müteakip Çarşamba ilçesi Kabaceviz Mahallesinde son yolculuğuna uğurlanacak.
 

Editör: TE Bilisim