Trabzon’da Çok Var
 
Çocuklarını istedikleri okullara kayıt ettirebilmek için sanal olarak adres kaydını değiştiren veliler Nüfus Müdürlüğü’nün sıkı takibine alındı. Edinilen bilgilere göre Trabzon’un değişik semtlerinde gerçeğe aykırı beyan yaparak okullara kayıt yaptıran veliler için ceza yağdı.
 
Kayıtlar İptal Ediliyor
 
Yapılan araştırmalarda gerçeğe aykırı adres beyanında bulunduğu tespit edilenlere 1.469,00 TL tutarında idari para cezası uygulanarak, adres kayıtları iptal ediliyor. Adres Kayıt Sisteminin sağlıklı çalışmasını engelleyen veliler şimdi kara kara düşünüyor.

Adres Kayıt Sisteminin yürütülmesine ilişkin usul ve esaslar, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu, Adres Kayıt Sistemi Yönetmeliği ve Adres Kayıt Sistemi Uygulama Yönergesi ile düzenlenmiştir. Bu sistem ile adresler belirli standarda kavuşturularak adres bileşenlerinin yer aldığı merkezi veri tabanı oluşturulmuş ve anılan Kanunun 52’nci maddesi gereğince kurum ve kuruluşlara yürütecekleri iş ve işlemlerde Bakanlıkça tutulan adres bilgilerini kullanma zorunluluğu getirilmiştir.
 
Bilindiği üzere okul kayıtları yukarıdaki açıklamalar çerçevesinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün kayıtları esas alınarak yapılmaktadır. Adres Kayıt Sisteminin sağlıklı çalışması adres bilgilerinin doğru, güvenilir ve güncel tutulması ile mümkündür. Nüfus Müdürlükleri Adres Beyanlarından şüphe duyması halinde kişinin beyanını teyit eden bilgi ve belgeler isteyebileceği gibi gerektiğinde kolluk kuvvetleri aracılığıyla her türlü araştırmayı yaptırmaya yetkilidir. Yapılan araştırmalarda gerçeğe aykırı adres beyanında bulunduğu tespit edilenlere 1.469,00 TL tutarında idari para cezası uygulanarak, adres kayıtları iptal edilmektedir.

 
Editör: TE Bilisim