Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, asfaltlama ve botanlama çalışmalarıyla daha güvenli ve konforlu hale getirdikleri yolları, sanat yapılarıyla da estetik yönden daha güzel bir görünüme kavuşturduklarını söyledi.

Başkan Genç, mahallelerde yapılan yol çalışmalarında sanat yapıları, yağmur suyu kanalları, menfez, beton ve taş duvar unsurlarını düşünerek yolları daha bütüncül bir yaklaşımla ele aldıklarını kaydetti.

“İŞİN ESTETİK YÖNÜNÜ DE DÜŞÜNÜYORUZ”

Belediye kaynaklarını kaliteli ve uzun ömürlü projelere harcadıklarını belirten Başkan Genç, şöyle konuştu: “İki dönemdir belediye başkanlığı görevini yürütüyorum. Belediyemiz her geçen gün hem kurumsallaşma ve hem tecrübe yönünden oldukça mesafe kat ediyor. Bu durum projelerimizin verimliliğine, kalitesi ve estetik yönüne de yansıyor. Proje yaparken şehrimizin güzel görünümü açısından estetiğe ve sanat yönüne de önem vermek gerekiyor. Yaptığımız çalışmaların göze batmaması, yerel mimariyle ve doğayla uyumlu olması gerekiyor. İşin sadece proje yönünü düşünürsek, estetik yönü eksik kalmış olur.

Meselâ yol yaparken koruma amaçlı yapılan duvar ve perde beton çalışmalarında buna dikkat ediyoruz. Baktığın zaman içinde hiçbir duygu uyandırmayan soğuk çalışmalardan uzak duruyoruz. İçinde belediyemizin logosunun da yer aldığı yerel motiflerle süslü kalıplar kullanıyoruz. Hem seyahat edenler açısında hem de görünüm açısından yollarımız daha keyifli ve güzel bir hale bürünmüş oluyor.”  
 

Editör: TE Bilisim