Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde Aydıner İnşaat A.Ş’nin, Taşeron firması Kamacı İnşaat’a yaptırdığı HES inşaatında yaşanan olay pes dedirtti. Sözleşme gereği kiralanan ve mülkiyeti Yaşar Çalışkan’a ait 34 UT 9242 plakalı Mercedes marka kamyon Kamacı Firması’na ait şoförün HES inşaatında çalışırken geçirdiği kaza sonucu pert oldu. Kazanın ardından ekmek teknesini kaybeden Yaşar Çalışkan, aracının bedelini Taşeron firma Kamacı İnşaattan talep etti. Bunu üzerine Kamacı İnşaat Çalışkan’ı asıl firma Aydıner İnşaata yönlendirdi. 

Mahkemeyi Kazandı

Aydıner İnşaatta bu kazanın taşeron firmaya ait olduğunu, aracın bedelini onlardan istemesi gerektiğini ifade etti. Her iki firmadan aracının bedelini tahsil edemeyen Yaşar Çalışkan mahkemeye başvurdu. Bu sırada Çalışkan’a her iki firma 5 ila 20 Bin TL civarında bir meblağ karşılığında anlaşma çağrısında bulundu. 2010 yılında 60 bin TL civarındaki aracımı bedelini küçük meblağlarla kapatmak istediklerini söyleyen Çalışkan, mahkemeye verdiği Kamacı İnşaat davasını kazandı. 2015 yılında sonuçlanan mahkemenin hemen öncesinde Kamacı İnşaat firmasını iflas erteleme olarak göstererek Yaşar Çalışkan’ın hakkını vermekte diretti.

Kamyon Bizim Her Şeyimizdi

Ardından yaşanan olayları Kamyon sahibi Yaşar Çalışkan şöyle anlattı,”7 yıldan beri ekmek teknemin peşine düştüm. Mahkemeyi kazanmama rağmen göstermiş oldukları iflas erteleme kararıyla aracımın bedelini alamadım. Fakat bu karardan sonra Kamacı inşaat çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu yapılan usulsüzlüktür. Buna kimse müdahale etmiyor. Gitmediğim başkan, milletvekili, çalmadığım kapı kalmadı. Bana hepsi sen haklısın dedi fakat mağduriyetimi kimse gideremedi. 3 çocuklu bir ailem var. Ben bu ailemi geçindirmek için 7 yıldır yaşam mücadelesi veriyorum. Kamyon bizim her şeyimizdi. Ben hakkım olanı istiyorum” dedi.

Atakan TOK
 

Editör: TE Bilisim