Olay Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nde meydana geldi. Kurban Bayramı’nın ikinci günü Çolaklı Mahallesi’nde 7 arkadaş aynı mahalleden buldukları kurbanı kestirdiler. Daha sonra evlerine götürdükleri etten yediler. H.A.  ve S. M.’nin ellerinde yara çıkması üzerine hastaneye giderek kan tahlili verdiler. KTÜ Tıp Fakültesi yaralara şarbon iddiasıyla teşhis koyarak iki kişiyi karantinaya aldı ve tedavi başlattı. Ailelerinden de kan tahlili alındı ve şarbon şüphesiyle ilaç tedavisine başlandı. Aynı kurbana giren diğer ortaklarda ve ailelerinde yara çıkmadı ama kan tahlilleri alınarak kontrole gönderildiler.

Yetkililer Alsın

Ortaklardan Mustafa Dereköylü, “Bizde anlamadık. Arkadaşımın tavsiyesiyle kurbana orada girdim. Onla beraber 5 ortak daha vardı. Ailelerimizle beraber gittik. Sonra kavurma yaptık yedik. Bizde yara çıkmadı ama kan tahlillerimiz alındı. 10 gün içinde gelecekmiş bilgisi. Bekliyoruz. Diğer arkadaşlar tedavi altına alındılar. İnşallah iyileşirler. Bu hayvanların böyle olduğunu nasıl bilmezler? Böyle kaç hayvan vardır? Şimdide elimizdeki etleri ne yapacağımızı bilmiyoruz. Atmaya kalksak olmaz. Başkaları hastalanabilir. Yetkililer gelip alsa diye bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Ürküten Cevap

Tarım İl Müdürü Coşkun Gülbay ise alınan et numunelerinde yapılan tahlillerde negatif çıktığı şarbon izine rastlanmadığı diğer numunelere ve sağlık il müdürlüğünün yaralar üzerindeki araştırmalarına bakılacağını ifade ederek, “Panik kimse olmasın herşey kontrol altında” dedi. Olayla ilgili Sağlık İl Müdürlüğü ve Trabzon Valiliği henüz bir açıklama yapmadı. İsmini vermek istemeyen bir mahalleliden aldığımız bilgilere göre o kurbanlıkta şarbon olmadığı lakin kesildiği yerin bir binanın altı olduğu ve o orada kesilen herhangi bir kurbanda şarbon çıkabileceğini ifade ettiler. Kaç kurban kesilmiş olabilir burada? Sorusuna ise, “yüzlerce” cevabını vermesi endişeyi artırdı. Mahallede orada kurban kesenlerin tümü hastaneye gidebileceği ifade ediliyor.
 
Editör: TE Bilisim