Ameliyatı gerçekleştiren hastanemiz Üroloji Uzmanı Op. Dr. Burak DEĞİRMENTEPE yaptığı açıklamada; “ Bu boyut ve ağırlıkta mesane taşına literatürde çok nadir rastlanmaktadır. Özellikle 50 yaş üstü erkeklerde idrar yapma zorluğu yaşayanların mutlaka bir Üroloji uzmanına en kısa sürede başvurmaları gerekmektedir. 

Çünkü bu hastalarda prostat büyümesi beklenen bir durum olup, akışı olmayan idrar mesanede birikir ve içindeki kristaller yavaş yavaş dibe çökerek bu hastamızda olduğu gibi büyük bir taş oluşumuna neden olabilmektedir. Hastamız erken başvuru yapsaydı, kapalı yöntem ile taş bu boyutlara ulaşmadan alınabilirdi. Bu hastamız uzun zamandır idrar yapmada zorluk, kesik kesik idrar yapma ve idrar yaparken ağrı şikayetleri ile polikliniğimize başvurdu. Yapılan tetkiklerde mesanesinde büyük boyutlu ve mesane duvarına yapışık bir taş tespit ettik. 

Hastamıza Sistolitotomi  (Açık mesane taşı ameliyatı) yaptık. Ameliyatımız gayet başarılı geçmiş olup, ameliyat sonrası 3. Günde hastamızı taburcu etmeyi planlıyoruz” dedi. İsmet U. adlı hastamız da taşın büyüklüğünü görünce çok şaşırdığını belirterek, “Beni sağlığıma kavuşturan tüm hekimlere ve personellere teşekkür ederim.” dedi.

Konu ile ilgili bir açıklama da Başhekim Op. Dr. Şaban UYSAL’dan geldi. Op. Dr. UYSAL yaptığı açıklamada ilklerin ve yeniliklerin konuşulduğu bir “Marka Hastane” olma yollunda ilerlerken bu ameliyatımız ile bir adım daha atmış olduk.
Üroloji Uzmanımız Op. Dr. Burak DEĞİRMENTEPE’ye, Anestezi Uzmanımız Uzm. Dr. Özgür YILMAZ’a, tüm ameliyat hemşirelerine, anestezi teknisyenlerine ve cerrahi hemşirelerimize çok teşekkür ederiz diyerek sözlerini tamamladı.
Editör: TE Bilisim