Gülcemal Projesi ile Trabzon’un denizle kesilen bağlantısının yeniden tesis edileceğini ifade eden Gümrükçüoğlu, “Gülcemal’in III. etabında insanlarımızın denize girebileceği plajlar oluşturulacak” dedi. Gülcemal Projesi’nin üç etap halinde tamamlanacağını hatırlatan Gümrükçüoğlu, “Birinci etapta tahkimat ve dolgu çalışmalarımız tamamlandı. 

Bu etapta 250 bin m2 alan kazandık. Şimdi II. etap tahkimat ve dolgu ihalesine çıkıyoruz. 11 Aralık’ta bu ihaleyi gerçekleştireceğiz. Bu alanda da 550 bin m2 alan kazanacağız. Projemizin III. etabı ise Ayasofya Kavşağı’ndan Ganita’ya kadar olan bölgede dolgu yapılmayacaktır. Bu etapta insanlarımızın denize girebileceği kumsallar oluşturulacaktır” dedi. 

Gülcemal Projesi’nin her açıdan Trabzon’a çok önemli katkıları olacağına dikkat çeken Gümrükçüoğlu, “Gülcemal, şehrimiz için çok büyük bir kazanımdır. Tamamlandığında bölge illerinin bile akın edeceği bu önemli alan, Trabzon turizmine çok önemli katkılar sağlayacaktır. Uzun yıllar önce Trabzon şehir merkezinin denizle kesilen bağlantısı, bu projemiz ile yeniden tesis edilmektedir. Gülcemal’in ilk iki etabında ortaya çıkarılacak toplamda 800 bin m2’lik alan Trabzon halkının talep ve istekleri doğrultusunda donatılacaktır” diye konuştu.   
 

Editör: TE Bilisim