Kent Konseyi binasının kurumsallaşma adına büyük önem arz ettiğine dikkat çeken Karal, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun ortak akla verdiği öneme dikkat çekti.  Karal, “Sayın başkanımız ortak akla çok önem vermekte. Bu da Kent Konseyi olarak bizleri memnun etmekte. Kent Konseyleri aslında şehirlerde proje bazlı fikirlerin oluşmasına destek veren unsurlar olarak önem kazanmakta” dedi.  Trabzon Kent Konseyinin daha önce binası olmadığına dikkat çeken Karal, “Bir binaya ihtiyacımız vardı. Bu manada başkanımız ve ekibine şükranlarımızı arz ediyoruz” dedi.  

FİKİR ALIŞVERİŞİ 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, Trabzon’da ortak akla önem verdikleri projelerin en son örneğinin Kahramanmaraş Caddesi olduğuna dikkat çekerek  “Burada “dostlar alışverişte görsün” anlayışı ile değil STK’ların fikirlerinden yararlanma anlayışı ile bu süreci işletiyoruz. Bu istişare süreçlerinde Kent Konseylerin önemi var. 2007 yılından beri faaliyet gösteren, şehrin bir çok meselesine katkılar yapmış bir kurum. Beraberce, birlikte şehrimize hizmet veriyoruz. Kent Konseyi bu kadar önemli işler görmesine rağmen yer konusunda mekan konusunda sıkıntısı vardı. “Dünyada mekan ahirette iman” demişler. Burada kent konseyimize bu güzel mekanı kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şehrimize çok yakıştı. Bu tarih kokan vadide, bu güzel ortamda hakikaten çok şık, Trabzon’un kadim tarihine çok yakıştı.  Maksadımız hakikaten Kent Konseyinin işlevini yürütmesi. Trabzon’un ufkunu açan çalışmalar oldu.  Birlikte raporlar hazırladık. Bu raporları değerlendiriyoruz ama bende bizzat okuyorum. Bizim politikalara ve faaliyetlere bu raporları aktarıyoruz. Yararlanmaya devam edeceğiz. Şehrin bütün meselelerini Kent Konseyi ve diğer paydaşlarla tartışmaya ve fikir alışverişinde bulunmaya devam edeceğiz” dedi. 

KENT KONSEYİNİN KENDİ BÜTÇESİ OLACAK

Kent Konseyinin 2022 yılından itibaren kendi bütçesi olacağına da dikkat çeken Başkan Zorluoğlu, “Parası olmayan Kent Konseyi düşünülemez. 2022 Büyükşehir Belediyesi bütçesinde Kent Konseyine ayrı kalem açıyoruz. Kent Konseyi kendisi harcayan yapısıyla bundan sonra devam edecek. Bu olmazsa olmazlarımızdan. Kent Konseyinin idareden biraz daha bağımsız çalışması lazım. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı her şeyi iyi güzel diyecek Kent Konseyi asla arzumuz değildir. Biraz daha bağımsız olması adına 2022 bütçesini oluşturacağız” dedi.
 

Editör: TE Bilisim