15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Meydanı’nda (Meydan Parkı), 2009’dan sonra yaptıkları çalışmalarla alanı katbekat büyüttüklerini hatırlatan Gümrükçüoğlu, “Bir zamanlar adeta dolmuşların işgali altında olan Meydan Parkı’nı yeniledik. Birinci etap çalışmalarımızı 2011 yılında gerçekleştirdik. Sonrasında ikinci etabın yapımına başladık. Tarihi belediye binamız, tarihi İskenderpaşa Camimizin eklentilerini yıkarak buraları restore ettik. Modern şadırvanlar yaptık, ter altına 750 kişilik ek mescit kazandırdık. Burada bebek emzirme odaları bile yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Şimdi de Meydan Parkı üçüncü etabını Trabzon’umuza kazandıracağız. 

Üçüncü etap Trabzon’un limana bakan seyir alanı olacak. Ayrıca burada da şehrimize otopark kazandırmış olacağız” diye konuştu.  Trabzon şehir merkezine tarihte var olan Karagöz Meydanı’nı da yeniden kazandırmakta olduklarını dile getiren Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Tarihi Karagöz Meydanı alanında bugün okul ve öğretmenevi bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmelerde okul ve öğretmenevinin başka alanda Belediyemiz tarafından inşa edilip Bakanlığımıza devredilmesinin ardından tarihi Karagöz Meydanı alanının Belediyemize devri yönünde protokol imzaladık. 

Bunun için Tabakhane kentsel dönüşüm alanı içinde bulunan Hacıkasım bölgesindeki alanı TOKİ’den satın aldık. Bu alanda inşa çalışmalarımıza süratle devam ediyoruz. Trabzon Öğretmenevi bugün 80 yatak kapasiteli iken 150 yatak kapasiteli çok modern bir öğretmenevi inşa ediyoruz. Aynı şekilde Cudibey Ortaokulu’nu da 36 derslikli olarak en güzel şekilde Hacıkasım Mevkii’nde Trabzon’a kazandırıyoruz. Okul ve öğretmen evinin tamamlanıp Milli Eğitim Bakanlığına devredilmesinin ardından tarihi Karagöz Meydanı alanını devralacağız. Bu tarihi alanda bulunan okul ve öğretmenevini yıkarak burayı kentsel meydan olarak yeniden düzenleyeceğiz. Böylece Trabzon şehir merkezine ikinci bir kent meydanı kazandırmış olacağız. Bu alanın altının otopark olarak düzenlenmesi yönünde de çalışmalar gerçekleştireceğiz.”
 

Editör: TE Bilisim