Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, kendilerini yatırım düşmanı olarak tanımlayan Mumcu’ya sert çıkarak “Trabzon’un menfaatlerini savunmak ne zamandır düşmanlık oldu, söyler misiniz? İlla da düşman arıyorsanız, bu şehrin geleceğini ilgilendiren konularda siyasi ikbal için yanlışlara sesini çıkartmayanlardır” dedi.

Kurt, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun, terminal yeriyle ilgili yapılan basın açıklamasının ardından yaptığı açıklamaya cevap verdi.

Kendilerinin yatırım düşmanı olarak ifade edilmesinin en hafif tabirle ‘aymazlık’ olduğunu dile getiren Kurt, açıklamasında şunları kaydetti:

Sayın Mumcu’nun yaptığı açıklamayı hayret, şaşkınlık ve üzüntüyle karşıladım. Ama en çok da onun adına üzüldüm, çünkü bir insan hangi makamda olursa olsun, yanlışları savunuyorsa, bu kendisi adına üzücüdür. Sayın Mumcu, “Bunları dinleseydik, Trabzon’u bugünlere taşıyamazdık” diyor. Kendisine sormak istiyorum, Trabzon’u hangi günlere taşıdınız, söyler misiniz?

İnsanların belediyelerin kapısına ‘iş’ diye dayandığı, açılan bir iş ilanına bin kişinin başvurduğu, 20 yılda üretime yönelik bir tane tesisin açılmadığı, gençlerin şehri terk etmekten başka bir şey düşünmediği bir Trabzon’a mı?

Sizin yönettiğiniz Trabzon’da dere yatağına terminal binası yapılıyor, bilim çevreleri olmaz diyor ama siz savunuyorsunuz. Terminalin ilk ihalesi ile ikinci ihalesi arasında 32 milyonluk fark var, kamu zarar ediyor ama sesiniz çıkmıyor.

2018 yılında yapımına başladığınız ve yaklaşık 150 milyon liraya mal ettiğiniz otoparkı 121 milyona satamıyorsunuz ve elinizde kalıyor. Bu mudur sizin yatırım anlayışınız?

 “Sayın Mumcu işinize gelmeyen konularda görüş beyan eden herkesi düşmanlaştırma, kamplaştırma siyasetinden vazgeçin. Bu size bir şey kazandırmaz. Trabzon’un menfaatlerini savunmak ne zamandır düşmanlık oldu, söyler misiniz? İlla da düşman arıyorsanız, bu şehrin geleceğini ilgilendiren konularda siyasi ikbal için yanlışlara sesini çıkartmayanlar asıl düşmandır.”

Editör: TE Bilisim