Makam aracından inip yürüyerek göl etrafında incelemelerde bulunan Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı’ya Ak Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürü Yusuf Kandazoğlu, Akçaabat Kaymakamı Sonel Şenel, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Ahmet İpek, Doğa Koruma 12. bölge Müdürü Ahmet Usta, Trabzon Orman Bölge Müdürü Mümin Döngez, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Trabzon Şube Müdürü Akif Ümüzer, Trabzon Meteoroloji Bölge Müdürü Abdullah Ceylan, Ak Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, Akçaabat Belediyesi ETÜD Proje Müdürü Turgut Aydemir eşlik etti.

Ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal tesislerinde verilen kahvaltıda buluşab heyete  MÜSİAD Trabzon Şubesi Başkanı Ali Kaan ve Yardımcısı Mehmet Üçüncüoğlu da karıldı. 

Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Sera Gölü’nün Trabzon’un göz bebeği ve turizm merkezi olduğuna dikkat çekerek,”Mesela yukarıdan gelen malzemenin önlenmesidir. Suana kadar burada 5 adet terzip bendi yapıldı. Bir takım çalışmalar hala devam etmektedir. Buranın temiz tutulmasını sağlamak istiyoruz. İri ve büyük malzemeyi terzip bendleri ile önleyebiliyoruz ama ince malzemeyi önleyemiyoruz. Vatandaşlarımızın sa zaman zaman  bıraktığı kirli malzemeler atıklar buraya geliyor. Kirliliklerin önlenmesi için ince malzemeyi ve atıkları önlediğimizde daha temiz olacak. Havuz sistemleri oluşturacağız” dedi.  

“Bu gördüğünüz sallama makinelerimiz 1.5 aydır çalışıyorlar” diyen Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, “Burdan çıkan malzemeyi belediyelerle dolgu alanlarına kullaniyouz. Çalışmalarımız bittiginde burasi daha güzel olacak.” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim