Rize Devlet Hastanesi’nde Ali Sırrı K. isimli saldırgan, hastanenin Psikiyatri bölümünde görev yapan Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Meltem Puşuroğlu’nun odasına girdi.

ORAKLA SALDIRDI

Doktorla tartışan K., yanında çanta içerisine saklayarak getirdiği ot kesmeye yarayan orak ile Puşuroğlu’na saldırarak odadan çıktı.

GÜVENLİK YAKALAYIP POLİSE VERDİ

Olay sonrası hastaneden kaçmaya çalışan Ali Sırrı K., güvenlik görevlileri tarafından yakalanarak polise teslim edildi.
Saldırıya uğrayan uzman doktor ise aynı hastanenin acil servisinde tedavi altına alındı. Puşuroğlu’nun sağlık durumunun ciddi olmadığı, kolundan yaralandığı öğrenildi.

"CANIM SIKKINDI SALDIRDIM"

Ali Sırrı K.'nin Rize İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusundaki ilk ifadesinde "Canım çok sıkkındı, bazı olayları çok takıyordum. Birine saldırmayı kafaya koydum, doktorla hastanın baş başa kalabildiği tek ortam psikiyatri olduğu için randevuyu oradan aldım. Doktor odasına girince hiçbir tartışma olmadan direk sakladığım orağı çıkarıp saldırdım" dediği öğrenildi.

SERBEST KALDI

Nöbetçi mahkemeye çıkarılan saldırgan Ali Sırrı K., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ: SALDIRIYI KINIYORUZ

İl Sağlık Müdürlüğü de yaşanan olay ile ilgili açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı:

"Hastasına yardımcı olabilmek, acısını dindirmek, yarasına merhem olabilmek dışında hiçbir amacı olmayan, bu uğurda zorluk, sıkıntı gözetmeksizin geceli gündüzlü cansiperane gayret gösteren fedakar hekimimize görevi başında her ne amaçla olursa olsun ve nasıl bir bozuk düşünceyle beslenirse beslensin yapılan alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz."

Editör: TE Bilisim