23 Mayıs’ta Manisa Celal Bayar Üniversitesin de büyük bir buluşma gerçekleşecek Sadece ülkemizin değil dünyanın kanayan yarası haline gelen şiddet olayları ve şiddetle mücadele noktasında seferberlik ilan edilmiş durumda. 

Adalet Bakanlığı çağrısı ile Ankara’da 18 Ekim 2021 tarihinde 7 bakanlık ve 32 devlet üniversitesi yöneticileri katılımıyla açılışı yapılan “İnsan Hakları, Şiddetle Sivil Mücadele ve Sosyal Arabuluculuk Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirilmesi Projesi” faaliyetleri 25 pilot ilde saha çalışmalarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanlığı On Birinci Kalkınma Eylem Planında yer alan “İnsan Hakları, Şiddetle Sivil Mücadele ve Sosyal Arabuluculuk Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirme Projesi” ile ilgili bölge toplantısıise 23 Mayıs 2022 tarihinde  Gençlik ve Spor Bakanı Dr.Mehmet Kasapoğlu’nun  katılımıyla Manisa Celal Bayar Üniversitesinde gerçekleşecek. 

7 Bakanlıktan Genel Müdürler,26 ilden vali ve rektörlerin de katılacağı toplantı saat 12.00’de başlayıp 14.30’a kadar sürecek. Şiddetle Mücadele noktasında Türkiye’de kurulan en güçlü sivil oluşumun mücadelesi kararlılıkla devam ettiğinin altını çizen HEGEM Başkanı Adem Solak “Ülkemizin kanayan yarası haline gelen şiddetle mücadele konusunda başlattığımız projenin sahaya damgasını vurma noktasında Manisa’daki başlangıcı önemsiyorum. Manisa’dan tüm Türkiye ve dünyaya şiddetle mücadelenin nasıl olacağını ve neler ortaya koyacağımız somut nasıl adımlar atacağımızı hep beraber kamuoyuna açıklamış olacağız” dedi.

Editör: TE Bilisim