Veteriner Hekim Ali Yaşar Meriç ve zabıta ekipleri, pazara getirilen hayvanların; il içi hareketlerinde pasaport, nakil belgesi, iller arası hareketlerinde sağlık raporları, pasaport, nakil belgeleri, küpelerinin ve hayvanların kurbana elverişli olup olmadıkları kontrol ettiler. 

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, ilçede kurulan kurban pazarının denetimlerinin titizlikle yürütüldüğünü söyledi. Vatandaşların kurbanlıklarını sağlıklı bir şekilde alabilmeleri için çalışmalara hız verdiklerini aktaran Başkan Erener, “Bu nedenle veteriner hekim ile zabıtadan oluşan kurban denetim ekibi oluşturduk. Kurbanlık hayvanlar ekiplerimiz tarafından teker teker kontrol edilerek kurbanlık olamayacak, yaşı küçük olan ya da hasta olan hayvanların kontrolleri ekipler tarafından kontrol edilmiştir” dedi.

 Kesilecek hayvanın kurban olmaya engel bir kusurunun bulunmaması gerektiğini ifade eden Veteriner Hekim Ali Yaşar Meriç ise, “Kurban alırken dini ölçülere uygun olması, sağlıklı, besili olması, gebe olmaması, veteriner sağlık raporunun bulunması, aşı kaydı olması, kulaklarının küpeli olması, büyükbaş hayvanların pasaportlarının bulunması, küçükbaş hayvanların nakil belgelerinin olması, kurbanlık hayvanların erkek olanlarının tercih edilmesi, sığırların iki yaşını doldurmuş olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir” dedi.

Tuncay HACIFETTAHOĞLU
 

Editör: TE Bilisim