Aksoy, Pandemi dönemi tüm vatandaşların olduğu kadar tüm esnafında da etkilendiğini belirtti. Aksoy açıklamasında, “Esnaf olarak ta bu süreçten payımızı aldık. Marttan sonra bu pandemi döneminde esnaflarımızda dükkân kapatanlar oldu. Pandemiden dolayı berberleri kapattık. Hala kahveci esnafı kapalı vaziyettedir. Okul kantinleri kapalı. Bu süreçte en fazla mağdur olan kahveci esnafı oldu. Bu dönemde sadece dükkân açmak için dükkân açanlarda var” dedi.
 
Başkan Aksoy, “Birçok zamanda da bu esnaf arkadaşlarımız yüzde 30 un altında iş yaptılar. Bu dönemde devletimiz esnaf ve sanatkâra kredi bazında 25 bin liralık bir can suyu kredisi hem Halk bankası üzerinden hem de Kooperatifimiz üzerinden, KOSKEP aracılığıyla, Ziraat Odaları aracılığıyla krediler verdiler. Kredi dönüşlerini 2-3 ay öteleme yapıldı. Devletimiz, daha sonra diğer krediler üzerine 3 ay daha yayarak esnafı rahatlatmak istedi.
 
Buda Kooperatifin esnaf sanatkâr üzerine olumlu izler bıraktı. İl yerini kapatan esnafımız evinde geçimini zor sağladığı için esnafımızın sicilinin bozulmasına neden olacaktı. Kredilerin ötelenmesi bu anlamda esnafımıza yaradı. Yaz döneminde işyerlerin yavaş yavaş açılması, çay sektörünün başlaması, yazın çay sektörü nedeniyle piyasalar daha canlı olur. Bu nedenle yazın esnafımız maddi olarak fazla bir sıkıntı yaşamadı. Yazın bitmesiyle bazı kooperatiflerimiz bir öteleme daha istedi. Hükümet bu isteği kış aylarında devreye sokacağını düşünüyorum. Onu da gerçekleştirebilirsek esnafın üzerinden büyük bir yükü de atmış olacağız” dedi.
 
Editör: TE Bilisim