Basın Açıklamasına AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Tolga Ergüden, Jandarma Komutanu Barış Kesici,  AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe ve yönetimi, Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran ve yönetimi, Akçaabat’taki Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. 

Katılanların ‘Mutluluğa Kurşun Sıkma!’ pankartı açtığı basın açıklamasında konuşan AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, yıllardır beklenen Trabzonspor şampiyonluğun kutlamalarının da Akçaabat halkına Karadeniz insanına yakışır şekilde olmasını temenni ederek “Şampiyonluğun festival havasında geçmesini diliyorum. O sene bu sene diyerek şampiyonluğa hazırlanan çocuklarımızın, yetişkinlerimizin hayatlarının son günü Trabzonspor’un şampiyon olduğu gün olmasın. Silah kullanmadan kurşun sıkmadan sevincimizi yaşayalım.” Dedi. 

Basın açıklamasında duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, “Karadeniz insanı duyarlıdır, farkındalık sahibidir, özverilidir. İnanıyorum ki Hasretle bekledikleri şampiyonluk neticelenince  sevinçlerinin başkalarını üzmesine müsaade etmeyecekler. Kurşun sıkmadan şampiyonluğu kutlayacaklar. Şimdiden Trabzonspor’a başarılar diliyorum. “ seklinde konuştu. 

‘Yorgun mermilerin insan hayatı için potansiyel tehlike oluşturduğunun altını çizen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Bizim sevincimizin bedelini başkaları hayatlarıyla ödemesin. Eğlenmenin, sevincimizi yaşamanın ve paylaşmanın bin bir türlü yolu var. Ama o yollardan biri silah atmak kurşun sıkmak olmamalı. Coşkuyla hazırlandığımız şampiyonluk kutlamalarında hiç kimse göz yaşı dökmesin. Trabzonsporu’un şampiyon olmasıyla hepimiz çifte bayram yaşayacağız. Trabzonspor’a başarılar diliyorum. Trabzonspor taraftarından özverili, düşünceli ve duyarlı davranmalarını rica ediyorum. Burada bulunan herkesin, Akçaabatlı hemşehrilerimin ve tüm İslam Aleminin yaklaşan Ramazan Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran basın açıklamasını okudu. Basın açıklaması metni ise şöyle; 

BİZ SEVİNİRKEN BAŞKALARI AĞLAMASIN

Yıllardır beklediğimiz “Şampiyonluk” güzel Trabzon’umuza nihayet bir bahar günü geldi.

Mutluyuz, neşeliyiz, sevinçliyiz. Bu şampiyonluğu doya doya yaşamak ve kutlamak hakkımız. Bu sevinci bizlere yaşatan Trabzonspor’umuza, yönetimine, çalışanlarına, sporcularına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Şampiyonluk kutlamalarını nasıl yapmalıyız? Farklı farklı kutlama şekilleri düşünmeliyiz. Sokaklara çıkıp eğlenmeliyiz. Ama bu coşkuyu yaşarken çevreyi, insanı düşünmeli ve yasal olan eğlence biçimlerini seçmeliyiz. Şampiyonluğumuza leke getirecek tutum ve davranışlardan uzak durmalıyız. Biz gülerken bazı insanları ağlatmamalıyız. Arkamızda “hüzünlü, örselenmiş yürekler” bırakmamalıyız. Neşemize acı katmamalıyız. Biliyorsunuz, Karadenizli silahı sever. Ancak silahı sevmek demek açık alanlarda havaya silah sıkmak demek değildir. Havaya silah sıkmak bir coşku olarak görülmemeli. Mutlu günlerin kutlamalarında, dini ve milli bayramlarda, düğünlerde, asker uğurlama törenlerinde, futbol maçları sonlarında bu tür havaya ateş etmek, ölümlere ve ciddi yaralanmalara sebep olmaktadır. “Yorgun Mermi Düşmesi” sonucu çeşitli olaylar yaşadık bu bölgede. Nice insanımız öldü, nice insanımız sakat kaldı. Olay olunca sevinç gösterisi olarak mermi sıkan kişi yakalanırsa cezasını çekmekte, yakalanmamışsa ömür boyu vicdan azabı çekmektedir. Artık modern çağda havaya ateş açmaya “gelenek” diyemeyiz. Her türlü kutlamalarda halkımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bilhassa da mahalle muhtarlarımız, sivil toplum örgütlerimiz etkin ve duyarlı olmalılar.

Silah atmanın sonucu oluşan yorgun mermi acıların bir daha yaşanmaması için tüm insanımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Evet, mutluyuz. Şampiyonluk tekrar bu şehre geldi. Kutlamak elbette hakkımız. Pazartesi günü Ramazan Bayramı’nı kutlayacağız. Ne olur, mutluluğumuzu, sevincimizi silah ile kutlamayalım. Mutluluğumuza, göz yaşı düşmesin. Unutmayın Trabzonspor’un şampiyonluğu her insanı coşturur, ama yorgun mermide masum insanları öldürür. Şampiyonluk sestir, renktir, şarkıdır, türküdür, kemençedir, horondur. Ama asla havaya mermi sıkmak, insanları korkutmak ve yaralamak, hatta öldürmek değildir. Gelecek günler, şampiyonluklar daha renkli olması için silah atmaktan uzak duralım. Hadi bakalım silah atmadan coşkulu kutlamalara. Silah atmadan güzel Bayram sabahlarına. Hep beraber haykıralım.  Mutluluğa kurşun sıkma.”
 

Editör: TE Bilisim