CEYLANPINAR–KIZILTEPE YOLU'NDA ÇALIŞMA TÖRENLE BAŞLADI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu'nun katılımıyla gerçekleşen törende bürokratlar, yüklenici firma temsilcileri hazır bulundu.

Toplam 61,7 km uzunluğunda olan Ceylanpınar-Kızıltepe Yolu'nun 2x1 şeritli olarak projelendirildiğini dile getiren Bakan, proje sayesinde mevcut yolun fiziksel ve geometrik standartlarının yükseltilerek, daha konforlu ve güvenli trafik akışının sağlanacağını söyledi. Bakan proje ile ayrıca, sınır güvenliğinin temininin, askeri birliklerin sevkiyatının ve insani yardım faaliyetlerinin sorunsuz olarak sağlanacağı güvenli bir ulaşım koridoru oluşturulacağını açıkladı. Törende konuşan Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ise önemli zirai ve hayvansal üretim merkezleri arasında yer alan bölgede, yaşam alanlarının ve tarımsal kaynaklı trafik yoğunluğunun hızla artmasıyla, ortalama 6-7 m genişliğindeki düşük standartlı mevcut karayolunu yenilediklerini belirtti.

TRAFİK GÜVENLİĞİ ÖNEMLİ

Genel Müdür Uraloğlu, yolun yeterli seviyede hizmet verebilmesi, trafik güvenliğinin artırılması ve kapasite eksikliklerinin ortadan kaldırılması göz önünde bulundurularak planlanan projede, 227 metre uzunluğunda 3 adet köprü ile 10 adet kavşağın yer aldığını açıkladı.

Ceylanpınar - Kızıltepe Yolu'nun hizmete girmesi ile ulaşım konforunun ve seyir hızının arttırılacağını aktaran Uraloğlu, güzergâh üzerinde güvenli ve kesintisiz ulaşım imkanı sağlanacağını vurguladı.

GAP projesinin faaliyete geçmesiyle, bölgede artan tarımsal trafik yoğunluğunun rahatlayacağını sözlerine ekleyen Genel Müdür, proje sayesinde tarım ürünlerinin yurt içi ve yurt dışı pazarlarına kolayca dağıtılacağını söyledi. Konuşmaların ardından Bakan Karaismailoğlu ve Genel Müdür Uraloğlu Ceylanpınar-Kızıltepe Yolu'nun temelini attı.

ŞANLIURFA’DA İŞLEM TAMAM

Şanlıurfa'nın şehir içi ve şehirlerarası ulaşımına büyük katkı sunacak Çevik kuvvet Köprülü Kavşağı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu'nun katıldığı törenle açıldı. Açılışta konuşan Bakan Karaismailoğlu, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, Türkiye'de yeni yatırımlara uygun ortamın sağlanması, turizmin, ihracatın geliştirilmesi, istihdamın artırılması hususunda çok önemli bir sorumluluk taşıyoruz" dedi. Diyarbakır Devlet Yolu, Kuzeybatı Çevre Yolu ve Doğu Çevre yollarının kesiştiği noktada yer alan Çevikkuvvet Köprülü Kavşağı'nın günlük ortalama 20 bin 200'ün üzerinde aracın geçtiği önemli bir kesişme hattı olduğunu belirten Bakan, kavşağın hizmete açılmasıyla birlikte, şehir içi ve transit trafiğin birbirinden ayrılarak daha güvenli, konforlu ve kesintisiz ulaşımın sağlandığını söyledi.

TASARRUF SAĞLAYACAK

Çevik kuvvet Köprülü Kavşağı'nın gelişen, büyüyen Şanlıurfa'nın karayolu trafiğine rahat bir nefes aldıracağını ifade eden Bakan, dur-kalk beklemelerinin ortadan kalkmasıyla birlikte kavşaktaki geçiş süresi 5 dakikadan 1 dakikaya ineceğini; zamandan 31,6 milyon lira, akaryakıttan 1 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 32,6 milyon lira tasarruf sağlanacağını aktardı. Bakan, proje ile aynı zamanda yıllık çevreye bırakılan egzoz gazı miktarında 439 tonluk azalma olacağı bilgisini paylaştı.

20 KAT ARTIRDIK

Şanlıurfa'ya yapılan ulaşım yatırımlarına değinen Bakan, “2003 yılında Şanlıurfa'daki bölünmüş yol uzunluğu yalnızca 28 kilometre iken, hükümetlerimiz döneminde yaptığımız 567 kilometrelik yeni bölünmüş yollar ile bu kalitedeki yol uzunluğumuzu 20 katın üzerinde artırdık. Şehrimizde bugün 595 kilometre bölünmüş yol bulunmaktadır" ifadelerini kullandı. Bakan, Şanlıurfa'da halen devam eden toplam 10 büyük karayolu projesi için 2 milyar liraya yakın kaynak ayrıldığını sözlerine ekledi.

Törende konuşan Karayolları Genel Müdür Abdulkadir Uraloğlu ise Şanlıurfa'nın Güneydoğu Anadolu Projesi'nde önemli bir yeri olduğunu; ülkemizin ve Avrupa'nın Ortadoğu'ya ulaşımında önemli bir geçiş noktası olduğunu ifade ederek, kentin büyüyen yapısına bağlı olarak ortaya çıkan trafik yoğunluğunun hayata geçirilen karayolu yatırımlarıyla çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

Uraloğlu, 2.930 m'si bölünmüş yol, 4.240 m'si tek yol standardındaki bitümlü sıcak karışım kaplamalı kavşakta; toplam 911 m uzunluğunda 7 adet köprü ile 165 m uzunluğunda 1 adet kutu kesit altgeçitin yer aldığını belirterek, “Tam direksiyonel Şanlıurfa Çevikkuvvet Köprülü Kavşağı ile; şehir içi ve transit trafik birbirinden ayrılarak, dur-kalk beklemeleri ortadan kaldırılmış; bölgede kesintisiz ulaşım sağlanmıştır" dedi. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek, kavşak vatandaşların hizmetine sunuldu.

 AYDIN-DENİZLİ OTOYOLU'NDA İSKURT BRİFİNG ALDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt ile Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu 19 Mart Cuma günü Aydın-Denizli Otoyolu'nun ana şantiyesine bir ziyaret düzenledi. Bakan Yardımcısı İskurt, 16 Kasım 2020 tarihinde temeli atılan 140 km'si anayol, 23 km'si bağlantı yolu olmak üzere toplam 163 km uzunluğundaki Aydın-Denizli Otoyolu'nda gelinen son durum hakkında Karayolları İzmir 2. Bölge Müdürü Murat Gönenli'den brifing aldı.

1 SAAT DÜŞECEK

Kapıkule'den başlayıp Marmara ve Ege Bölgeleri'ni kat ederek Akdeniz'e ulaşacak kesintisiz otoyol ağının bir parçası olan projenin tamamlanmasıyla bölgenin en önemli ihracat merkezi konumundaki İzmir Limanı'na Denizli üzerinden sanayi ve tarım ürünlerinin daha kısa sürede nakledilmesi sağlanacak. Pamukkale, Efes, Didim, Kuşadası gibi önemli turizm merkezlerine ulaşımı kolaylaştıracak proje sayesinde, güzergahtaki seyahat süresi 2 saat 15 dakikadan 1 saat 15 dakikaya düşecek; zamandan ve akaryakıttan tasarruf edilecek.

Editör: TE Bilisim