Vakfıkebir Fen Lisesi öğrencileri, Müdür Yardımcısı Fatih Birinci ve İngilizce Öğretmeni Canan Öz Uzunosmanoğlu ile birlikte Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ederek ‘Hayata değer kat projesi’ kapsamında okullarında yaptıkları anket sonucunda belirledikleri soruları sordular.

DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ

Öğrencilerin sorularını büyük bir samimiyetle tek tek cevaplayan ve not alan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Görüşleriniz, önerileriniz bizim için çok değerlidir. Bazı konularda toplumsal duyarlılığın oluşması için sizlere de büyük görevler düşüyor. Hep birlikte daha iyisine, daha güzeline ulaşmak için ilçemiz ve ülkemiz için çok çalışmamız gerekiyor” dedi.  Vakfıkebir Fen Lisesi öğrencilerisorularına Başkan Muhammet Balta’ya eğitim- öğretime ve okullarına verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek başladılar.

ÇÖPLER ENERJİYE DÖNÜŞECEK

Çöplerin ayrıştırılarak toplanması ile ilgili gelen soruyu cevaplayan Başkan Muhammet Balta, ‘Trabzon’da büyük bir yatırım yapılarak atıkları enerjiye dönüştürecek bir tesis inşa edildi. 2022 yılında çöp toplama işini artık biz yapmayacağız. Parasını ödeyeceğiz. Temizlik şirketi tarafından toplanan çöpler bu tesise götürülecek. Çöplerin ayrı ayrı poşetlenmesi bu şekilde kutulara konulması çok önemli. Evsel atıklar bir poşete diğer atıklar başka bir poşete koymamız gerekiyor.Ayrıca evsel atıklarla karıştırılan atık yağlar, katı atık depolama sahalarında yangınlara neden oluyor. Bitkisel atık yağların kalorileri çok yüksektir.  Bu atık yağlar kanalizasyona döküldüğü zaman su yüzeyini kaplar ve bu su sistemine zarar verir, güneş ışığını engeller ve havadan suya oksijen transferini önler. Bu nedenle yağların kanalizasyona ulaşacak şekilde dökülmemesi, çöplerin ayrı ayrı poşetlenmesi için sizlerin ailelerinizi bilgilendirerek uyarmanızı rica ediyorum” dedi.

İKİ TARAFIDA MUTLU ETMEYE ÇALIŞIYORUZ

Başkan Muhammet Balta, sokak köpeklerinin toplanması ile ilgili gelen soruyu şöyle cevapladı; “Bu soruninsanlarımızın geçici heveslerinden kaynaklanıyor. Önce köpekleri sahipleniyorlardaha sonra hevesleri geçince veya köpekler yavrulayınca ben artık bakamıyorum diyerek sokaklara bırakıyorlar. Bizler hayvanları çok seviyoruz. Onların beslenebilmeleri için ilçemizin çeşitli noktalarına besleme kutuları koyduk. Bu kutulara hem vatandaşlarımız hem de bizler düzenli olarak yem bırakıyoruz. Bu meselenin iki boyutu var. Bazı vatandaşlarımız sokak köpeklerinden çok rahatsız olduklarını ifade ederek şikayetçi oluyor. Bazı vatandaşlarımız da hayvanseverler olarak şikayetçi olanlara hatta sokaklardan köpekleri toplarken ekiplerimize tepki gösteriyorlar. Bizler her iki tarafıda mutlu edecek, kanunlar çerçevesinde çözümler üretmeye çalışıyoruz. Sokak köpeklerini toplayarak bakımlarının yapılması, aşılanması ve küpelerinin takılması için Trabzon Büyükşehir Belediyemize ait barınağa götürüyoruz. Ancak yasa gereği bu köpekler belirli bir süreden sonra yeniden doğal ortamlarına bırakılması gerekiyor” diye konuştu.

SOSYAL ALAN PROJELERİ YAPTIK YAPMAYA DEVEM EDİYORUZ

Yeni pazaryeri ve sosyal alan beklentileri olduğuna ilişkin soruyu da yanıtlayan Başkan Muhammet Balta pazaryeri ile ilgili müjdeyi verdi. Başkan Muhammet Balta, “Yaptığımız her projeyi bir plan ve program dahilinde gerçekleştiriyoruz. Sahilimizde gerçekleştireceğimiz projelerimiz içinde göreve geldiğimiz günden itibaren çalışıyoruz. Bu projelerin gerçekleşmesi için belirli altyapıların oluşması, onayların alınması gerekiyordu. Bu hazırlık süreci uzun zaman alıyor. Yalıköy sahilimizde Ekmek Temalı Millet Bahçemizi tamamlayarak sizlerin hizmetine sunduk. Millet bahçemiz Türkiye’deki millet bahçelerinden çok farklı.Toplam 32.721 metrekare alanı var.Vakfıkebir Ekmeğimizi ana tema oluşturduğu millet bahçemiz de; 1 adet 637.31 m2 ekmek müzemiz, 1adet 500m2, millet kıraathanemiz, bay bayan 148.50 m2 mescidimiz, yürüyüş yollarımız,2.200 m2 bisiklet yolumuz, 632m2 çocuk oyun alanı,3adet pergole, 9 adet kamelya, 1adet serender,15.626 m2 yeşil alanlarımız, 85 araçlık otopark bulunuyor.Vakfıkebir Millet Bahçemiz halkımızın rahatça nefes alacağı, spor yapacağı, çocukların vakit geçireceği, ayrıca olası bir afet durumunda toplanma merkezi niteliğini taşımaktadır. Sizlerin millet bahçemize ulaşımıiçin her zaman destek vermeye hazırız.Çamlık Sahil bandındabelediyemizinimkânlarıyla plajımızı yaptık. Yürüyüş yolu- bisiklet yolu ve plaj düzenlemesi ki bunun Fol Deresi’ne de bağlantısı var. Onların da projeleri hazırlandı. Biz Beşikdüzü sınırından Çarşıbaşı sınırına kadar olan sahilimizi yürüyerek ve bisiklet yolu ile kat edilecek pozisyona getireceğiz. Çok ciddi alanlar oluşacak. Son olarak Büyükşehir Belediyemizin Aralık ayıtoplantısındapazar alanı, kapalı otopark, satış birimleri, sosyal donatılar ve oyun alanlarının bulunduğu 54 bin metrekarelik peyzaj uygulama projemiz oy birliğiyle kabul edildi. Pazaryerimizin ihalesi 2022 yılının başlarında yapılacak” şeklinde konuştu.

ANONSLARI MÜMKÜN OLDUĞU KADAR KISALTIYORUZ

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta öğrencilerin belediye hoparlöründen yapılan anonslarla ilgili taleplerini de dinleyerek; “Biz geldiğimizde patates, soğan fiyatları, açılışlar anons ediliyordu. Bunları kaldırdık. Cenaze ilanlarının cenazelerin olduğu gün yapılmasına, mevlit ilanlarının da mümkün olduğu kadar kısa yapılmasına özen gösteriyoruz. Elbette vatandaşlarımızın da beklentileri oluyor. Onları da acı günlerinde kırmamaya özen gösteriyoruz. Okul bölgelerimizde sizlerden gelen talepler doğrultusunda hoparlörlerimizin yönlerini yeniden kontrol ettireceğim.” dedi. 

Editör: TE Bilisim