Slovenya Ankara Büyükelçisi Primoz Seligo ve beraberindeki heyeti misafir etmekten mutluluk duyduğunu belirten Başkan Zorluoğlu, sohbet sırasında Trabzon’un tarihi ve öne çıkan özellikleri hakkında bilgiler verdi. Trabzon’un 4 bin yıllık geçmişe sahip bir Osmanlı İmparatorluğu bakiyesi olduğunu dile getiren Başkan Zorluoğlu, bu sebepten dolayı doğa turizminin yanı sıra tarih turizminin de çok yaygın olduğunu söyledi. 

ÖNEMLİ NOKTAYA GELİNDİ 

1990’lı yıllardan sonra başlayan Türkiye-Slovenya ilişkilerinde önemli bir noktaya gelindiğini ifade eden Başkan Zorluoğlu, “Ülkeler arasındaki ticaret ve ilişkilerde yerel yönetimlerin ihmal edilemeyecek kadar önemli bir etkisi bulunmaktadır. Hatta belediyeler düzeyinde kurulan ilişkiler, ülkeler arasındaki ilişkilere de katkı sunmaktadır. Trabzon’la ortak ve yakın özelliklere sahip bir Sloven belediyesi ile kardeş şehir ilişkisinin kurulması ekonomik ve kültürel değiş tokuş için bir başlangıç olabilir” ifadelerini kullandı.   

TRABZON’UN POTANSİYELİNİN FARKINDAYIZ 

Aynı düşünceleri paylaştığını belirten Büyükelçi Seligo ise, Trabzon ziyaretinin temel sebeplerinden birinin, Karadeniz Bölgesi ve Slovenya arasında ticareti canlandırmak ve yeni ilişkiler kurulmasını sağlamak olduğunu dile getirdi. Daha önce Rusya’da da görev yaptığını ekleyen Seligo, liman şehri olan Trabzon’un ticari potansiyelinin farkında olduğunu vurgulayarak, karşılıklı olarak ne gibi yatırımlar yapılabileceği konusunda düşüncelerini ifade etti.

KARŞILIKLI HEDİYE TAKDİM EDİLDİ 

Ziyaret, Başkan Zorluoğlu ve Büyükelçi Seligo’nun karşılıklı hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.
Editör: TE Bilisim