Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek sıkıntısı çeken sokak hayvanları için mahalleleri geziyor. Her gün düzenli olarak belli yerlere bırakılan mamalar, soğuk kış günlerinde yiyecek bulmakta zorlanan köpek ve kedi gibi sokak hayvanlarının imdadına yetişiyor. 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, karla mücadele çalışmaları kapsamında bir yandan yolları ulaşıma açtıklarını; sokak, cadde ve kaldırımlardaki kar ve buz örtülerini temizlediklerini dile getirerek; diğer yandan da sokak hayvanları için yemleme çalışmalarını da eş zamanlı olarak yürüttüklerini söyledi.  

"Yem miktarı artırıldı"    
      
Başkan Genç, kar örtüsü nedeniyle yem bulmakta zorlanan sokak hayvanları için düzenli aralıklarla yemleme yapıldığını kaydederek, "Kar yağışından sadece insanlar etkilenmiyor hayvanlar da etkileniyor. Özellikle şehrimizde yoğun kar yağışı nedeniyle sokak hayvanları yiyecek bulmakta zorlanıyor. Veteriner Müdürlüğü ekiplerimiz sokak hayvanlarının aç kalmaması için yoğun bir gayret gösteriyor. Yaşadıkları uygun alanlara yem bırakıyor. Esasında sadece kışın değil, bütün bir yıl boyunca sokak hayvanlarına beslenmeleri için mama bırakıyoruz. Ama kış aylarında hayvanlar yiyecek bulmakta zorlandıkları için bırakılan yem miktarını daha da artırıyoruz." dedi.  

"Tehlike arz edenler toplanıyor"

Kulağında küpe bulunmayan  başıboş köpeklerin ve tedaviye muhtaç hasta hayvanların da toplandığını belirten Başkan Genç, "Yapılan ihbarlar neticesinde küpesiz olan ve tehdit oluşturan sokak köpeklerini de topluyoruz. Bunları Büyükşehir Belediyesi'nin Hayvan Barınağı'na getirerek burada yapılan aşılama, rehabilitasyon ve tedavi işlemlerine de yardımcı oluyoruz. Toplanan saldırgan köpekler barınakta beslenerek, tekrar sokağa bırakılmıyor. Yaralı olarak alınan hayvanlar ise rehabilite edilerek alındıkları bölgeye bırakılıyor. Yapımına başladığımız belediyemizin hayvan kliniği hizmete girdiği zaman, bu işlemleri kendi imkânlarımızla yapacak duruma geleceğiz. Bütün yıl boyunca köpekler takip edilerek aşılama ve tedavi işlemlerini yapacak duruma geleceğiz." diye konuştu. 
 
Editör: TE Bilisim