Artvin Belediyesi’ne ait Veterinerlik Hekimliği Müdürlüğü yanında bulunan hayvan pazarı geçici hayvan bakım evi olarak sokak hayvanlarının yaşam alanına dönüştürüldü. Artvin’de projesi devam eden ve önümüzdeki aylarda açılması beklenen Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi açılana kadar burada toplanan hayvanlar Artvin Belediyesi tarafından koruma altına alındı.

Geçici olarak barınak vazifesi gören alanda sadece sokak hayvanlarına değil yabani hayvanlara da hizmet verdiklerini dile getiren Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe “Şuanda burada 35 civarında hayvan tedavi edilmekte ve barındırılmaktadır. Bu hayvanların günlük yiyecekleri esnafımız, hastaneler, lokantalar, okullar tarafından günlük yemek artığı olarak verilmektedir. Burada bir veteriner hekimimiz ve onun yardımcılarıyla birlikte 4 civarında çalışan personelimiz var. Sadece köpeklere, kedilere değil, Artvin’in konumu gereği zaman zaman yabani hayvanlara da burada hizmet etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Doğu Karadeniz Bölgesi'nde örnek olacak Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi çalışmalarının nisan ayında tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.
 
Editör: TE Bilisim