Meral, “Ülkemizin her alanda kalkınması ve insanımızın yaşam standartlarının yükselmesi için elinden geleni yapan bu anlamda vazgeçilmez bir nefer olarak gece gündüz demeden emek verip çalışan Teknikerler in demokratik ve anayasal hakları olan Teknikerler odasının kurulması gerekmektedir. Anayasada sadece kimliği tanımlanmış görev ve yetkileri belirlenmemiş olan teknikerlerin birçok alanda önceden verilmiş ve sonradan çeşitli bahanelerle elinde alınmış haklarının geri iade edilmesi İmtiyaz sahibi yetki belge sahibi yöneticilerin gerek vicdani gerek hukuki sorumludur. Bu bağlamda ülkemizin mihenk taşı olan 150’yi aşkın farklı branşta teknikerler hakkı olmayan hiç bir şeyi istemiyor

Almış oldukları eğitimle vermiş oldukları emeğin karşılığı olan tekniker ünvanı ve bu ünvanın yasal olarak tanınmasını istiyorlar Bugün gelinen noktada maalesef tekniker gerçeği ve teknikerlerin yaşadığı Sorunlar ülkenin kamburu olmuştur.” dedi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPCAĞIZ

Meral, açıklamasında şunları kaydetti: “Trabzon teknikerleri derneği olarak tüm tekniker arkadaşlarımıza ulaşma konusunda elimizden geleni yapacağız. Kurulacak olan Karadeniz teknik erler federasyonu çalışmalarında sona gelmiş bulunmaktayız. En kısa zamanda diğer bölgelerde de kurulacak olan federasyonlarla Türkiye teknikerler konfederasyonu nu kurup Hangi bölüm ve branşta olursa olsun tüm tekniker kardeşlerimizi tek çatı altında toplayacağız. Yapılan bu çalışmaların gelecekle ilgili endişe taşıyan tüm tekniker arkadaşlarımız İçin ışık olması dileğiyle. Tüm tekniker arkadaşlarımızın 5 Nisan teknikerler günü kutlu olsun.”

Editör: TE Bilisim