Bu kapsamda 24 Şubat İlköğretim Okulu önünde bulunan üst geçitte yapılan çalışma ile ilgili bazı çevrelerce ‘Şehit Astsubay Samet Çakır’ın isminin yazılı olduğu tabelanın kaldırıldığı yönündeki algı, gerçeği yansıtmamaktadır. 

GERÇEĞİ YANSITMIYOR 

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi olarak daha estetik bir Trabzon için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürmekteyiz. Tanjant yolu üzerindeki 24 Şubat İlköğretim Okulu’nun önünde bulunan üst geçitte yapılan tadilat ve aydınlatma çalışmaları ile ilgili, bazı çevrelerce kamuoyunun yanıltılmak istendiğine üzülerek şahit olmaktayız. Üst geçitte bulunan Şehit Astsubay Samet Çakır’ın isminin yazılı olduğu tabelanın kaldırıldığı yönündeki algı gerçeği yansıtmamaktadır. Belediyemizi arayan duyarlı vatandaşlarımıza gerekli bilgilendirme detaylıca yapılmakta olup, şehidimizin isminin yazılı olduğu tabelayı kaldırmak gibi bir düşüncenin söz konusu bile olmayacağını belirtmek isteriz” ifadeleri kullanıldı. 

ŞEHİDİMİZİN AİLESİNE BİLGİ VERİLDİ 

Açıklamada ayrıca “Üst geçitte tadilata başlamadan önce Büyükşehir Belediyesi olarak şehidimizin ailesi ile görüşülerek, kendilerine bilgi verilmiştir. Aydınlatma çalışması tamamlandığında şehidimizin isminin bulunduğu tabela en kısa sürede ve daha güzel bir şekilde yerine asılacaktır. Şehidimizin ismini indirmek ve yerine asmamak gibi bir düşüncemiz asla olamaz. Vatan uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimizin ve kıymetli ailelerinin her zaman başımızın üstünde yeri vardır” denildi.

Editör: TE Bilisim