Ortahisar Belediyesi yollarda asfaltlama ve betonlama çalışmalarını hızlandırdı. Belediye ekipleri Beşirli Mahallesi'nde asfaltlama, Bulak ve Tos mahallesinde ise betonlama çalışmaları yapıyor. Sezon sonuna kadar 50 bin ton asfaltlama yapacaklarını belirten Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, şu ana kadar 42 bin ton asfalt döktüklerini kaydetti. 
 
"Yol standartları düzeliyor" 

Ortahisar'da yol standartlarının her geçen gün daha da iyiye gittiğini kaydeden Başkan Genç, "İlçemizde 1800 km. uzunluğunda yol ağı var. Bu kadar geniş bir yol ağında ulaşım kalitesini artırmak bir hayli maliyetli ve zor bir iş... Hem yüksek kodlu mahallelerimizde hem merkez mahallerimizde eş zamanlı olarak birkaç noktada çalışmalarımızı yürütecek imkân ve kabiliyetteyiz. Bir grup ekibimiz asfaltlama çalışmaları yaparken, diğer gruplar kuru beton ve yaş beton tekniğiyle yollarımızda çalışmalarını sürdürüyor. Şu anda nüfus yoğunluğu fazla olan Beşirli Mahallemizde asfaltlama çalışmalarına devam ediyoruz. Yol standartları yapılan çalışmalarla her geçen gün daha da iyiye gidiyor, ulaşım kalitesi daha da artıyor. İlçemizin engebeli ve jeolojik yapısı nedeniyle hem yol yapımı maliyetli hem de bakım ve onarım maliyetleri yüksek. O nedenle kendi öz kaynaklarımızı kullanıyoruz. Asfalt plentimiz, beton santralimiz ve konkasör tesisimizden elde ettiğimiz mıcır, asfalt, çakıl, kum ve dolgu malzemeleriyle  çalışmalarımızı yaparak maliyetlerimizi düşürmeye çalışıyoruz. Diğer yandan ilçe belediyelerimizin bizden beton ve asfalt talebi oluyor. Aciliyetinden dolayı müdahale etmemiz gereken yollar oluyor. Bir yandan da imkânlarımız ölçüsünde onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz." diye konuştu.  

"Asfaltlama ve betonlama eş zamanlı yürüyor"

 Yüksek kodlu mahallelerde de asfaltlama çalışmalarıyla eş zamanlı olarak betonlama çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini kaydeden Başkan Genç, "Belediye ekiplerimiz şu anda Tos Mahallesi'nde yollarımızda betonlama çalışmalarına devam ediyor. Yol standartlarını yükseltmek için mahallelerimizde asfaltlama ve betonlama çalışmalarını eş zamanlı olarak yürütüyoruz. Bu sene için hedeflediğimiz 100 bin ton betonlama hedefimize çok yaklaştık. Kısa sürede içinde 100 bin ton hedefimizi de aşarak planladığımızın üstünde bir çalışmaya imza atmış olacağız. Netice itibarıyla hem kırsal mahallelerimizde hem merkez mahallelerimizde el atmadığımız hiçbir yol kalmayacak. Görev süremizin sonuna kadar da vatandaşlarımıza söz verdiğimiz gibi bütün yollarımızda belli bir standardı % 95 oranında tutturmuş olacağız. Bu anlamda gece gündüz demeden çalışmalarına devam eden Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimize ve birim müdürümüze teşekkür ediyorum. Onların özverili çalışmaları sayesinde yollarımızda ulaşım kalitesi yüksek oranda arttı. Biz de belediye olarak  daha rahat ve kolay çalışmalarını sağlamak için personellerimize her türlü imkânı sağlıyoruz. Ekipman, iş makinesi ve gerekli araç gereç anlamında belediyemiz kendine yeterli duruma gelmiştir. İhtiyaç duyulduğu zaman da araç ve makine takviyesi yapıyoruz. Farklı durumlar ortaya çıktığı zaman gerek satın alarak, gerekse kiralayarak eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Yani ekiplerimizin çalışmalarının aksamaması için  gerekli bütün tedbirleri alıyoruz." diye konuştu.

'Trabzon Tanıtım Günleri'nde konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, tarihi eserleri, sanatı, kültürü ve tabiat güzellikleriyle Ortahisar'ın görülmeye değer bir ilçe olduğunu söyledi.
 
İstanbul Yenikapı'da düzenlenen 10. Trabzon Tanıtım Günleri'nin açılışı yapıldı. Açılışa; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Trabzon milletvekilleri Salih Cora, ilçe belediye başkanları, kamu görevlileri, bürokratlar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte Ortahisar Belediyesi'nin açtığı stant ziyaretçiler tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı.

"Büyük bir dönüşüme imza attık"

Ortahisar Belediye Başkanı  Ahmet Metin Genç standı ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan'a belediyenin yapmış olduğu proje ve hizmetlerle ilgili bilgi verdi. Bakan Turan'a 2014 yılında kurulan Ortahisar Belediyesi'nin kısa süre içinde hayata geçirdiği projelerle büyük dönüşüme imza attığını anlatan Başkan Genç, "Projelerimizi, eserlerimizi hayata geçirmek için çok yoğun gayret sarf ettik. Yaptığımız çalışmalarla Ortahisar'ımızı daha güzel bir görünüme kavuşturacağız. Hem yurtiçi hem de yurtdışı tanıtıma büyük bir önem veriyoruz. İlçemize her geçen yıl daha çok turist geliyor. Turizm gelirleri şehrimizin can simidi haline gelmiştir. Artan turizm yoğunluğunu karşılamak ve ilçemizi güzel bir görünüme kavuşturmak için birçok projeyi hayata geçirdik. Tünel Akvaryum, Tarih Müzesi, Ekopark, Pazarkapı Yaşam Alanı, Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi ve Tarihi İpekyolu Canlandırma Projesi gibi büyük çaplı projelerimiz var.  Bunlardan Tarih Müzesi ve Ekopark'ı hizmete açtık. Tünel Akvaryum'da ilk kazmayı vurduk... Pazarkapı Projemizi ise %60 oranında tamamladık. Tarihi İpekyolu Projemizin yakın zamanda avan projesinin ihalesini yapacağız. Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi bu ay sonunda bitecek ve hak sahiplerine teslim edilecek. Kurulduğumuz 2014 yılından bugüne kadar kısa süre içinde büyük bir dönüşüme, gelişime imza attık." diye konuştu. 

"Turist sayısı her yıl artıyor"

Ortahisar'ın tarihi eserleri, kültürü ve tabiat güzellikleriyle görülmeye, gezilmeye değer bir ilçe olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Mümkün olduğunca Ortahisar'ımızın değerlerini, kültürünü, sanatını, tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmaya gayret ediyoruz. Bu tanıtım faaliyetlerimiz sayesinde ilçemize gelen turist ve ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor. Tarihi yapıları, kültürü ve tabiat güzellikleriyle Ortahisar'ımız görülmeye, gezilmeye değer bir ilçe... 

Dolayısıyla tanıtım ve reklamcılık faaliyetlerine ciddi anlamda ve profesyonelce eğilmemiz lazım. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri bize bu konuda oldukça büyük imkânlar sunuyor. Bizde Ortahisar Belediyesi ve ilçe belediyeleri olarak bu fırsatı değerlendiriyoruz ve bütün vatandaşlarımızı ilçemizin güzelliklerini, kültürünü, sanatını tarihi eserlerini görmeye davet ediyoruz. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde büyük emeği geçen Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu ve yönetimini bu güzel etkinlikten dolayı kutluyorum ve kendilerine bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum." ifadelerine yer verdi. 
 
Ortahisar Belediyesi standını ziyaret eden vatandaşlara içinde çeşitli hediyelerin ve Ortahisar'ı tanıtıcı materyallerin yer aldığı çantalar hediye ediliyor. Başkan Genç, Ortahisar standından sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ve beraberindekilerle birlikte fuara katılan diğer ilçe belediyelerinin ve kurumların standını ziyaret etti.

Editör: TE Bilisim