Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü, vatandaşların daha kaliteli ve sağlıklı su içmelerini sağlamak amacıyla başlattığı depo bakım, onarım ve izolasyon çalışmalarının ilk etabını tamamladı. TİSKİ Genel Müdürlüğü, Trabzon genelinde kullanım açısından elverişsiz, fiziki şartları yetersiz ve onarıma muhtaç olan 15 içme suyu deposunun izolasyon ve genel bakımını gerçekleştirdi. 

15 DEPO KOMPLE YENİLENDİ

Şehrin en ücra köşesine dahi sağlıklı içme suyu temin etme gayretinde olduklarını belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yeni yatırımların yanı sıra mevcuttaki tesislerin bakımlarına da önem verdiklerini söyledi. Bu kapsamda başlattıkları çalışmanın ilk ayağını tamamladıklarını belirten Başkan Zorluoğlu, “Yaptığımız tespitler neticesinde ilk etapta ekonomik ömrünü tamamlamış, çeşitli kapasitelerdeki 15 adet içme suyu depomuzu yenileyerek modern bir hale getirdik. İkinci etapta 22 adet içme suyu depomuzu daha yenileyeceğiz” dedi. 

36 ADET YENİ DEPO YAPILIYOR 

Depolar içerisinde eskiyen, bozulan veya kullanılamayacak halde olan boru ve vanaların değiştirildiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Özel kaplama ile depoların içi temiz hale getirilip, yalıtımı sağlanırken, dış cepheleri de oldukça modern bir görünüme kavuşturuldu. Depo bakım, onarım ve izolasyon çalışmalarının yanı sıra il genelinde 36 adet yeni içme suyu deposu yapımına başladık. Ortahisar Su Temini Projesi kapsamında da 30 adet yeni depo inşa edeceğiz. 2023 yılına kadar il genelindeki tüm içme suyu depolarının bakım, onarım ve tadilatlarını yapıp gerekli modernizasyonlarını sağlayacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim