Selden zarar gören su alma yapısı ile ilgili olarak da projelendirme çalışmalarını tamamladıklarını açıklayan TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, “Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun talimatı üzerine, Çamlıca, Gürsel, Kayabaşı, Çınarlı, Namık Kemal, Sancak ve Şanlı mahallelerini kapsayan ve yaklaşık 6800 nüfusa su temin eden tesisi, sel ve su taşkınlarından etkilenmeyecek şekilde yenileme işini yakın zamanda ihale edeceğiz” dedi. 

Bu tesisin çağın gereklerine uygun yeni teknolojilerle yenilenmesi için dozaj pompaları, kum filtreleri, kum filtre vanaları, otomasyon sistemi ve çıkış bulanıklık ölçer ile takviye edileceğini de bildiren Genel Müdür Tekataş, tüm bu teknik detayların ihale şartnamesine dâhil edildiğini açıkladı.  

TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, ilçedeki su sorununu kalıcı ve daha ekonomik şekilde çözmek maksadıyla, selden zarar gören bölgenin de İlbank A.Ş. ile SUKAP’tan temin edilecek kaynaklarla hayata geçirilecek “Yomra ilçesi Kaşüstü ve Gürsel Mahalleleri İçme Suyu İnşaatı Projesi” kapsamına dâhil edildiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim