Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda ‘Turizm Değerlendirme Toplantısı’ gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıya Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalioğlu, Trabzon Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ve çok sayıda turizmci katıldı. Toplantı da konuşan Trabzon Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, önemli mesajlar vererek, “Bugüne kadar Sümela'da girilmemiş noktalara ziyaretçileri sokarak, buraları da turizme kazandırmış olacağız. Elimizden geldiğince hızlı şekilde çalışarak bu sezon ziyaretçilerimizi Sümela'ya sokacağız" dedi.

40 Bine Çıkmasını Bekliyoruz

Ayvazoğlu, turizme hizmet eden tüm paydaşların birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti. Yerli ve yabancı turist sayısı ile geceleme rakamlarının geçen yıla oranla artış gösterdiğini vurgulayan Ayvazoğlu, "Trabzon'da kayıtlı 519 tesiste 31 bin 162 yatak bulunuyor. Devam eden yatırımlar bitince yatak kapasitemizin 40 bine çıkmasını bekliyoruz. Trabzon'a dış hatlardan gelen yolcu sayısı da geçen yıla oranla yüzde 60 oranında artmış durumda" diye konuştu. Ayvazoğlu, Trabzon'da ziyaretçilerin gidebileceği mekanların sayısını artırmak için de çalışma yaptıklarını ifade etti.

Ayasofya’da Değişim Yaşanacak

Ayvazoğlu sözlerine şöyle devam etti: Fatih Camisi güzel bir restorasyonla tamamlanmak üzere. Bir ya da iki ay içinde açılacak. Tabanında var olan mozaikler gün yüzüne çıkarıldı. Vakıflar üzerini ahşapla kapatacaktı. Camla kapatılmasını teklif ettik. 'Gelen ziyaretçilerimize gezdirecek bir yer daha kazanmış olalım, mozaikleri gösterelim' dedik. Sağ olsunlar bizi kırmadılar ve üzerini camla kaplamaya başladılar. Aynısı Ayasofya'da olacak, görünüm değişecek. Tavan kalkacak. Daha önce görmüş olduğunuz tüm o fresklerin hepsi görünür konuma gelecek."

12 Aya Yayılması Gerekiyor

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu da turizm hareketinin sürdürülebilir olması konusunda çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Hızlı tanıtımlarla ve çeşitli etkinlikleri şehrimize almakla sürdürülebilir bir turizm hareketi elde edebiliriz. Ancak bu çalışmalar turizm sektöründe olan tüm paydaşların katılımıyla mümkün olur. Herkesin konuya sahip çıkması gerek." dedi. Turizmin 12 aya yayılması gerektiğine değinen Hacısalihoğlu, "Gelişmiş ülkelerdeki turizm faaliyetlerini takip etmemiz lazım. Hedefimiz daha yüksek rakamlar olmalı" ifadesini kullandı.
 
Editör: TE Bilisim