Öneriyi yapan ise Trabzonspor Kulübü Divan Başkanı Ali Sürmen oldu. Sürmen'e göre, bu ismin orada yaşatılması gerekiyor; çünkü Çam'ın Kaşüstü'ne çok büyük hizmetler yaptığını anlattı. Ali Sürmen önerisini şöyle ifade etti: "Şehrin doğuya doğru gelişmesinde en önemli katkıyı sağlayan Kaşüstü eski belediye başkanı sayın Mustafa Çam'ın adının Kaşüstü Alt Geçiti'ne verilmesi çok doğru ve önemli bir vefa kararı olacaktır. Destekleyecek herkese teşekkür ederim."

Ali Sürmen, neden bu öneriyi getirdiğini anlattı:

"Kaşüstü bir köy havasındayken, önce devlet kuruluşlarını yer tahsisi yaparak, bu bölgeye çekti. Bölgeye yatırım yapabilecek iş adamlarını ısrarla, bıkmadan ve usanmadan yatırım yapmaya getirdi Türkiye'de bir çok şehir batıya doğru büyürken, yerleşimi rahatlatmak adına ülke genelinden farklı olarak Trabzon'da şehri doğuya çekti. Bunlar bugünlerde çok nadir rastlanan şeylerdir. Bugün bir ilçenin beldesi ilçeden daha güçlü konumdadır. Yatırımcıyı zorlayan, devlet kurumlarının buraya gelmesinin temin eden ve bunun için her türlü siyasi girişimde bulunan da eski belediye başkanı Mustafa Çam'dır. Adı yaşatılmalıdır ve alt geçitte onun adını herkes görmelidir."

MUSTAFA ÇAM KİMDİR?

Üç dönem Kaşüstü'nde Belediye Başkanlığı görevinin yürüten eğitimci Mustafa Çam, 2017 yılında inşaatında elektrik akımına kapılmış, ardından üç ay boyunca Kaşüstü Hastanesi'nde komada kalmıştı. Taburcu edilen Çam, halen evinde tedavi görüyor.

Editör: TE Bilisim