Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu ile Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK), Bağ-Kur ve Emekli Sandığı Sosyal Güvenlik Kurumu’na yani SGK’ya devredilmiş, dolayısıyla üç ayrı sosyal güvenlik kurumu tek çatı altında birleştirilmişti. 

Birleştirilmeden önce Giresun merkez Çıtlakkale Mahallesi, İnönü Caddesi üzerinde bulunan ve eski SSK binasına ait olan lojmanlar harabe haliyle böyle görüntülendi. Kapısına kilit vurulan ve mühürlenen SSK eski lojmanı Milli Emlak'a devri oldu mu bilinmiyor. Olduysa ihalesi neden yapılmıyor diyen Giresunlu vatandaşlar bu konuyu tartışmaya açıp yetkililere seslendiler.

Hazine taşınmazı satış ihalesine neden çıkartılmıyor?

Camları kırılan ve içinde incir ağacının büyüdüğü metruk binanın kapısına mühür vuruldu, "Bu bina kamu malıdır. İzinsiz girilemez. Girilmesi durumunda Türk Ceza Kanunu'nun 151,152 ve 154. maddeleri gereğince Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacağı ilgili hakkında hapis cezası uygulanabileceği hususu ilan olunur" yazısı asıldı. Çıtlakkale Mahallesi sakinleri bu konuda hemfikir olarak bu konuya devletin el atmasını istediklerini belirterek: 

"Bu bina burada yılladır çürüyor ve hala bir gören yok. Bununla ilgili yetkililer vurdumduymaz olmuşlar. Biz halkın yapacağı bir şey yok. Biz, buradan bu binaların çürümesine göz yuman yetkililer içinde suç duyurusunda bulunmak istiyoruz. Bunlar devletin mal varlığıdır. Gerçek ve tüzel kişilerin ekonominin gerektirdiği yatırımlara uygun taşınmazları piyasa rayicine göre hızlı bir şekilde satın alabilmesi, bütçeye gelir sağlanması ve atıl taşınmazların ekonomiye kazandırılması amacıyla Hazine taşınmazları satış ihalesine çıkartılmaktadır. Neden gereğini yapmıyorlar. Devletin mal varlığını kimsenin çürütmeye hakkı olmadığını bilmiyorlar mı? Belediye olarak bari dikkate alsınlar da en azın kurtulsun. Bu haber vasıtasıyla ben bütün yetkililere sesleniyoruz. Milli Emlak'a devri söz konusu ise neden aceleci olmuyorlar. Biz bunu biliyoruz ama belki de kentin bir çok muhtelif yerlerinde bu şekilde bu binalar varsa da  değerlendirilsin" dediler.
SEDAT KARAKAYA
 
Editör: TE Bilisim