Sındıran Mahallesi Harmancık Mevkiine taşocağı kurulması girişimlerine tepki gösteren vatandaşlar yetkililerden çözüm beklediklerini söylediler.  İlçe de yaşayan vatandaşlar adına Ormanüstü Mahallesi Muhtarı Osman Öztürk açıklamalarda bulundu. 

Öztürk; “Patlatmalı taşocağı ile kırma-eleme tesisinin yapılmasını; tesisin evlerimize çok yakın mesafede olması ,civarda tarım arazilerimizin olması, patlatmalardan dolayı meydana gelecek toz ve bulutların insan sağlığını ve evcil hayvanlarımızın sağlığını, çevreyi kirleterek etkileyecek olması,yabani hayvanların yaşantılarını etkileyecek olması ve ağaçların katledilecek olması, mahalle yollarımız ile bağlantı yollarımızın taş taşıyacak kamyonlar ile bozulma ve yıkılmalara neden olacak olması bizi tedirgin ediyor. 

“Çevreye zararlı”

Muhtar Öztürk yaptığı açıklamada; “bu alanın su kaynaklarımızın bulunduğu havza niteliğinde olması, sularımızın kesilmesi, içme sularına karışacak pisliğin sağlığımızı tehtit edecek olması, şiddetli patlatmalardan evlerimizin camları ve duvarlarının kırılması,ayrıca 1990 yılında olan heyelanda bölgemizin yüzde 80 meyilli olması nedeni ile heyelanlar görülmüş olup yine heyelanların artacak olması ,turizmde yıldızı parlamaya çalışılan ilçemiz ve mahallelerimizin olumsuz etkilenecek olması ,patlatmalar sonucu ve delici ekskavatörlerin çalışması ile oluşan toz bulutlarının tarım arazilerimizi kullanılmaz hale getirecek olması vs. nedenlerle vadimizi yaşanacak bir yer olmaktan çıkaracağından kesinlikle taş ocaklarını istemediğimizi bildirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 

Editör: TE Bilisim