İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıroğlu Rize’ye gelerek selin yaşandığı bölge olan Muradiye Beldesi’nde incelemelerde bulundu. 

Ağıroğlubölgedeki incelemelerinde ziyaret ettiği Muradiye Belde Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı’ya geçmiş olsun dileklerini iletti. Burada sorunun kaynaklandığı noktaları anlatan Belediye Başkanı Balcı, afetin Yeşildere bölgesinde bulunan taş ocağının yol açtığını belirterek, “5 km taşocağı dereye malzeme bıraktı. O malzeme önce o bölgede bir gölet oluşturdu. Gölet yağmuru tutamayınca malzeme aşağıya aktı dereyi öyle görünce elim ayağım kilitlendi. Müthiş korku yaşadım. Elimizden bir şey gelmedi yaş çay dönemi olmadığı için ucuz kurtulduk, can kaybı yaşamadık. Sorun dere üzerinde yapılan binalar” dedi.

Karadeniz’in Acı Kaderi…

Daha sonra Salaha Belediye Başkanını ziyaret eden İyi Parti heyeti Başkan Hasan Kara’dan afet konusunda bilgiler aldı. Muradiye ve Salaha Bölgelerini ziyaret eden İyi Parti Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıroğlu yaptığı açıklama da kendisinin de Karadenizli olduğunu ifade ederek, “Karadeniz’ in acı kaderi her yağmurdan sonra yaşanan afetlerdir. Bu afetlerden can ve mal kaybı olmaması için siyasilere ve vatandaşlara büyük görevler düşüyor. Özellikle dere kenarlarında ve sel kopabilecek yerlerde ev yapılmaması, yapılan evlere ruhsat verilmemelidir. Muradiye beldesinde yaşanan afattaki korkuyu vatandaşımızın gözlerinde gördüm. Çok acı bir olay, devlet vatandaşımızın yaralarını biran önce sarmalıdır” diye konuştu. 
 

Editör: TE Bilisim