Trabzon'da şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan Kanberoğlu Turizm Yönetim Kurulu Başkanı ve TTSO meclis üyesi Aydın Kanber, akaryakıta gelen zamdan sonra günlük yakıt giderlerinin 10 Bin TL arttığını söyledi. Kanber, "Trabzon kalkışlı her gün 15 sefer düzenliyoruz. Bir de gelişleri var. Günde 30 aracımız sürekli yollarda. 30 aracın ekstra yakıt gideri zamdan sonra 10 Bin TL arttı. Bu giderleri cebimizden karşılıyoruz. Zamdan sonra bu giderlere ne kadar dayanabiliriz bilemiyorum" dedi. 

Otobüs sahibi Turan Dolgun, Trabzon'dan sabit Bursa hattına çalıştığını ifade ederek, "Otobüslerimiz 100 kilometrede 35 litre yakıt tüketiyor. Pompaya yansıyan zamlı fiyatların ardından bir seferde ki yakıt giderimiz 400 TL arttı. 400 TL'de 2 yolcu parası ediyor  Ayda 15 sefer yapıyorum. 6 Bin TL ekstra yakıt gideri ödeyeceğim. Bu zor şartlarda hiç iyi olmadı. Şartlar herkesin olduğu gibi bizi de çok zor durumda bırakacak" diye konuştu.

Otobüs sahibi Hüseyin Unay, “Bir adet otobüsüm, 2 adet TIR’ım  ve bir tane de dolmuş arabam var. Kullandığım tüm araçlar ticari araç ve 24 saat yolalar. Motorine önceki akçam gelen yaklaşık 50 kuruşluk zam bizim de giderlerimizi aşırı derecede artırdı. Hakkımızda hayırlısı. Zaten çok fazla kalemde olan giderlerimize son zamanlarda gelen akaryakıt gideri ile de bir yenisi daha eklendi. Alıştık artık” ifadelerine yer verdi.

Otobüs sahibi Cemil Sırtkaya, “24 saat fedakarca çalışan, vatandaşları şehirlerarası yollarda mağdur etmeden ulaştıran sektörümüzü kimse düşünmüyor. Giderlerimiz zaten oldukça fazlaydı. Bir de üstüne son gelen zam belimizi iyice büktü. Bu zam sektörümüzün belinde büyük kambur olacak. Allah yardımcımı olsun” dedi.

BAHATTİN BAŞTÜRK

Editör: TE Bilisim