Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı Meclis toplantıları  devam etti. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlık yaptı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim ayı Meclis toplantısında söz Alan Başkanvekili Atilla Ataman ezber bozan bir açıklama ile Başkan Zorluoğlu’nu eleştirenlere cevap verdi

GEREKTİĞİ DEĞERİ VEREMEDİK

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Atilla Ataman açıklamasında şu ifadeleri kullandı, “Sayın başkanım değerli meclis üyesi arkadaşlarımın kıymetli belediye başkanlarım basın mensubu arkadaşlarım hepinizi saygı ile selamlıyorum. Ben Trabzon Şalpazarlı 60 yaşında siyasi hiçbir hedefi olmayan bir arkadaşınızım. Büyüklerimin kardeşi küçüklerinde abisi olarak Hayali ve hedefi Trabzon ve Türkiye olan bir kardeşinizim. Konuşmamın içerisinde siyasi içerik olmasın diye not aldım. Çok da üslubum değildir. İrticalen konuşmayı daha çok seviyorum. Ama buna mecburdum. Çünkü hata yapmamalıydım. Faik Ahmet Barutçu rahmetli Trabzon CHP milletvekilidir. Faik Ahmet, Ali Şükrü rahmetli olduğunda Atatürk’e telgraf çeker; bu hem hatıratlarında yazılıdır hem de rahmetli babamdan bana intikaldir. Ali Şükrü’nün ya hayatı ya mematı der.  Ali şükrü’nün mematı yani cenazesi o zaman ki adı ile Haymana Ovasından şimdiki Gölbaşı’ndan çıkartılır ve Trabzon’a intikali sağlanır. Aynı Faik Ahmet Barutçu bugün özellikle sağ kesimin çok sevdiği önemsediği Ali şükrü Bey yaşasaydı muhtemelen bulunacak olduğu sağ tarafta kalmamış CHP milletvekili olarak siyasete devam etmişti. Ve 4’lü takrir ile birlikte demokrat partiye de geçmemiştir. Ama aynı Faik Ahmet Barutçu 1954 seçimlerinde milli bakiye sisteminin olduğu seçimlerde Trabzon’da seçimi kaybetmiştir.  Ve Boztepe sırtlarından Trabzon’a doğru dönüp ‘’Ey Koca Trabzon yüzünü bile görmediğin adamı seçtin ve Faik Ahmet’e rey vermedin der.’’ Bu Trabzon değerlerine kaybettirmek de mahir bir şehirdir.

BAKANLARIMIZI BIKTIRDIK

Sayın başkanım, Şimdi ağzımızı açtığımızda Orhan Karakullukçu’nun Allah ömür versin Allah selamet versin, Orhan karakullukçunun eserlerinden ve alt yapısından bahsediyoruz. Fakat Orhan Karakullukçu daha İlk seçimde Trabzon tarafından seçilmemiştir. Fakat yaklaşık 40 yıldır Orhan Karakullukçu dönemimde yapılan alt yapıyı konuşuyoruz ama rey vermemişiz seçimi kaybettirmişiz.  Sayın Süleyman Soylu’yu Canından bıktırmışız. Bir bakan olarak İçişleri Bakanı olarak benimde bireysel olarak çok değer verdiğim, önem verdiğim, siyasette birlikte olduğum dönemlerin de olduğu başka partide de beraberdik. Süleyman Soylu’yu, Türkiye ve Trabzon Aşığı Süleyman Soylu’yu da Trabzon olarak canından bıktırmışız. Şu şuna yakın buna uzakla birlikte. Berat Albayrak’a gerektiği değeri vermeyi başaramamışız. Açık ve net. 4 Trabzonlu bakanımız var.  Ancak gereken değeri vermediğimiz ve hakikaten çok da başarılı olan bu hemşerilerimiz adeta şuanda şehrimizden kaçıyor. Şehrimize gelmiyorlar. Arkadaşlar, bu meclis Trabzon’un Parlamentosu ne olduğumuzu nasıl davrandığımızı Trabzon olarak nerde durduğumuzu ben kendi zaviyemden arz etmek istedim. Şehirliyi küstürmüşüz. Ben Şalpazarı’ndan gelmişim Trabzonluyum diyorum. Hayır, ben Trabzon nüfusuna bağlı Şalpazarılıyım. Başkanım Çaykaralı. Trabzonlu olan zadelerden kimse yok. Çünkü onları küstürmüşüz. Şehri terk etmişler. Sanatçıyı küstürmüşüz. Bugün Türkiye’nin sanatçıların %35- 40’ı yazarlıkla ressamlıkta karikatüristlikte aşağı yukarı % 50’ye yakını Trabzonludur. Ama Trabzon’da çok azı kalmış. Yâ da direniyor. Çoğu Küsmüş Kaçmış. Sermayeyi küstürmüşüz. Sermaye kaçmış. Para kazanan burada kalmamış. Şimdi sıra Çevre Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı Valilik, Kayyum Belediye Başkanlığı yapmış 64.61 reyle seçilmiş şehrin sadece konuşulan ve asla yapılamayan işlerine el atmış Murat Zorluoğlu’na gelmiş. Allah aşkına! Bu kadar Büyük Projede Bu kadar büyük işte 3 bin tane apartmanın 40’ında Hidrofor gerekli diye ve bu hidroforların olması yasal bir zorunluluk iken bu depoların olması yasal bir zorunluluk iken yani olması gereken şeyin olmadığından hareketle koparılan kıyamete bakarmısınız bir? 

SİZİ TEBRİK EDİYORUM

3 Bin yeniden canlandırma yapılmış biraz önce Tiski Genel Müdürümüz söyledi, sadece 40 apartmanda hidrofor sorunu yaşanmış. Şimdi izninizle bir de istenilen nedir bakalım?  

Başkanım istenilen şunlar galiba; Akyazı’dan Ganitaya kadar dere yatağında kanalizasyon akmaya devam etmeli, nerde Ali bey? bunları neden düzeltiyorsunuz kardeşim. Bırakın aksın 40 tane binaya hidrofor boru cebimizden alıp taktıralım bu mesele tartışılmasın. Bir kampanya yapalım içimizde cebimizden bunu ödeyelim.

Çömlekçi hatırasından ve geçmişinden kopuk olarak malum otelleri ile anılmaya devam etsin. Dönüşüm falan yapılmasın. Evet bu dönüşüm Toki projesidir ancak Büyükşehir ve şahsınızın burda aldığı mesafeyi, takipçiliğini, hatta Ortahisar Belediye başkanımız ile müşterek bu projeye ve görsellerine olan müdahalenizin tanıklarındanım. Her yağmurda Beşirli, Çömlekçi, Havaalanı kavşağı, Pelitli kavşağında su basmaya devam etsin. Ne gerek var. Ama hidroforlar konuşulsun. Ganita Trabzon’da bilinen tarihi dokusu ile değil, şehrin çoğunun içinden geçmeye korktuğu bir yer olarak kalsın. Doğudan batıya içme suyu yollar ve ilçelerde yapılan diğer büyükşehir yatırımları yapılmasın. Ne gerek var. İnsanları öpün koklayın, düğününde cenazesinde bulunun yeter. Halka dokunmak bu ise şayet.  Ama siz hakça dokunan insansınız. İstiyorlar ki reyini alamadığınızın rızasını almaya devam etmeyin. Yani bu şehri ortadan ikiye bölelim.  Ak Partili olanlar ve olmayanlar. Büyükşehir Belediye başkanı rey veren vermeyen herkesin başkanıdır. Ve siz reyini alamadıklarınızın rızasını alan demokrat gelenekten merkez sağ geleneğin en iyi temsilcilerinden birisiniz. Sizi tekrar tebrik diyorum.

"SAKIN DURMAYIN SAKIN"

Başkanım bu şehirde yaşama sebeplerini Tayyip Erdoğan’ın dava arkadaşlığına yarışır şekilde artırmaya bence devam edin. Size bu yakışıyor çünkü. Durmak yok yola devam, çünkü tabela rezaleti ile şöhretlenmiş meydan mevkisinden bu Trabzon’u siz kurtardınız. Ve arkadaşlarınız kurtardı. Uzun sokak, Maraş Caddesi, Kunduracılar açık AVM olacak diye siz müjdelediniz. Sakın durmayın sakın yılmayın bırakın rey vermesinler ancak Trabzon’da hakikaten Maraş Caddesi, Uzun sokak ve Kunduracılar açık AVM olsun zararı yok bir daha seçilmeyin önemi yok. Ama benim oğlum Mihran’ın sizin oğlunuz Ertuğrul’un buradaki insanların pek çoğunun torununun ve çocuğunun yaşayacağı bir şehir olmaya lütfen devam etsin.  Sahillerimiz plaj olsun başkanım. Yetmiyor mu, buradan Beşikdüzü’ne kadar devam edelim. Allah razı olsun yaptınız yapmaya devam edin. Yol sorununu bugün grupta da söylediğiniz gibi batı, merkez ve doğudaki beton santrallerimizde en ucuza beton elde ederek ve bütün ithalat izni almış bir büyükşehir belediyesi olarak ki çok sınırlıdır yol sorunumuzu da seçime kadar bitirmiş olalım bu bitecek bir mesele değil yaşanıldığı sürece yolda tamir ve bakım gerekecek.

Başkanım benim de size arz ettiğim projelerden olan Trabzon’un tarım potansiyelini bir açığa çıkaralım.  Labaratuvarlarımızda var nasılsa. Projenizdir ama ben eski bir ziraat mühendisi olduğum için arz ediyorum korsanlık yapıp biraz birşeyler çalıyorum.  İnsanlarımız bir haftada topladığı fındığı, 1,5 ay güneş duasına çıkar gibi 1,5 ay da kurutma mecburiyetinde kalmasınlar. Doğu, batı ve merkeze o bahsettiğiniz konuştuğunuz kurutma fırınlarını yapın ki şehre büyük bir hizmet olsun. 1,5 aylık mesai insanlarımız kurtulsun. Ürünleri daha değerli olsun. Başkanım en önemli konulardan birisi bundan önceki dönemlerde akılda kalan İl Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı, Belediye Başkanı Ortahisar Belediye Başkanı, Belediye Başkanı diğer İlçe Belediye Başkanları, kavgasını yaşatmadığınız için devam edin başkanım. Bu memleket için bu ülke için birlik ve dirlik için,  Suriye’de şehit düşen aslanlarımız için, Türkiye için, bu millet için başarmak zorundasınız. Hiçbir yere aday olmayacak bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Bu millet sizin tanıyor ve biliyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yakışır bir şekilde devam edin.”

Editör: TE Bilisim