Tüm dünyayı kasıp kavuran, binlerce insanın ölümüne sebep olan, milyonlarca insanın hayat standartlarını değiştirmesine sebep olan yeni tip koronavirüs hastalığı (Covid-19) Gümüşhane’de bazı duyarsız vatandaşlar tarafından dikkate alınmıyor.

Şuana kadar Gümüşhane’de 2 ölümün gerçekleştiği hastalığın en önemli tedbirlerinden birisi olan ve kamu yönetiminin zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmayın uyarısının dikkate alınmamasının sonuçlarının ağır olacağı değerlendiriliyor.

Devletin en yetkili isimleri ve uzmanlarının yanısıra Valiliğin de aldığı ‘dışarıya çıkmayın’ uyarısına kulak tıkayan, devletin aldığı kararları hiçe sayarak hem kendi hem toplum sağlığını riske eden sorumsuz bireylerin cirit attığı Gümüşhane sokakları havanın sıcak olduğu anlarda dolup taşıyor.

Emniyet görevlilerin resmi araçlarından gün boyu zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmayın anonsları bir kulaklarından girip öbür kulaklarından çıkan Gümüşhanelilerin bu tavrı sosyal medyada da eleştiri konusu oluyor.

“Tavuk gibi ölür gidersiniz”

Bazı vatandaşlar sosyal medyada “Gurbetçiler İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Ankara, Samsun vs. İllerden mikrobu alıp Gümüşhane caddelerinde geziyorsunuz. Gümüşhane dersin İstanbul olmuş kalabalıktan geçilmiyor oturun evinizde burada yeterli hastane yok tavuk gibi ölür gidersiniz” yorumları yaparken özellikle Atatürk Caddesindeki yoğunluk şaşırtıyor.

Gençlerin de kümeler halinde caddede gezdiği Gümüşhane’de bu esnada sosyal mesafe kurallarına da uyulmadığı gözlendi.
Editör: TE Bilisim