Meydan’daki ofisinde açıklama yapan Kaya, adaylık sürecimiz oldu. Türkiye gündemi tarafından da yakından takip edildi. Süreç 24 Eylül’de başladı. O zaman kongre takvimi de yoktu. 10 Kasım’da da resmen adaylığımı açıkladım. Bu süreçte çok fazla engelleme, manipülasyona maruz kaldım. Araçlarımıza ağır cezalar yazıldı. Basın açıklamalarımız, konuşmalarımız ertelendi. Araçlarımızın ruhsatları iptal edildi. Trabzon Valiliği talimatıyla ve Emniyet tarafından benim sabıka sicil kaydım yayınlattırıldı. Süreçle ilgili benim şikayetim devam ediyor. Tazminattan kazanacağım parayı da polis vakfına bağışlayacağım” dedi.

KOLTUK SEVDALISI OLMADIM

Kaya, “Bize yapılan engellemeler karşısında geri durmayarak sessizlerin sesi olmaya gayret gösterdik. Hor görülenlere nefes oldum. Son güne kadar korkmadan, dik duruşumla, yönetim kurulumu gizleyerek seçime katılabileceğimi söyledim. Sayın Cumhurbaşkanımızın haricinde kimse beni geri çeviremezdi. Seçimden bir gün önce 2020 Mayıs ayında olan bir kazadan ve neticesinde takipsizlik aldığım dosya neticesinde göz altına alındım. İfade vermemişim o dönemde. Benim ifademin alınması için göz altına alınıyorum. Tüm engellemelere rağmen, dik duruşumu sergiledim. Bu şekilde kendi misyonumu da tamamladım. Coşkulu güzel bir kongre sürecimiz oldu. Kongremize katılmak isterdim. Koltukları kullanarak güç almamamız lazım. Bugün oturduğunuz koltuklar yarın altınızda olmayacak. Benim ofisimde çok sayıda koltuk var. İsteyen gelip oturabilir. Bizim bu zamana kadar hiçbir şekilde koltuk sevdamız olmadı. Allah böyle nasip etmiş. Hakkımızda hayırlısı buymuş. Beni destekleyen, onurlu ve gururlu mücadelemde yanımda olan partili partisiz herkese teşekkür ediyorum. Göz altına alınmasaydım salona da dik bir şekilde gelip, dik bir şekilde çıkacaktım. Yeni il başkanımızla şifayen tanışmadım. Düzgün bir insan. Ekibi ve kendisine başarılar diliyorum. Ağır bir yük yüklendiler” diye konuştu.

GÖNÜL ERİYİM

Kaya, “Partinin içinden hiçbir muhalefet ses çıkmadı. Tamamen Trabzon Valisi ve bakanın iki danışmanı ile uğraştım. Ben de onlara her şeye rağmen korkmadığımı gösterdim. Anlayabilirlerse bu onlar için güzel bir derstir. Onların derdi sadece koltuk derdi. Benim diğerlerinden farkım her şeyi açık açık söylemem. Emniyet tarafından sabıka kaydım yayınlattırılarak, kamu oyunda beni küçük düşürmeye çalıştılar. Yanlış yoldasınız. Millet bunu yemez. Ben babayiğit bir delikanlıyım. Elinizde bir tane delil yada şahit varsa, suç duyurusunda bulunursunuz. Ben de paşa paşa gider cezamı yatarım. Yaptığınız hiçbir manipilason tutmadı. Trabzon Valisi bunları yapman doğru olmadı. Sen valiliğini yap. Devlet şefkat elidir. Ben her şeye göğüs gerdim. Bu dünyanın bir de öbür tarafı var. Mahşerde terazi kurulacak. Orada veremeyeceğim hiçbir hesabın altına girmem. Emniyetle ilgili hiçbir sıkıntım olmadı. Valilik tarafından verilen talimatla emniyet üstüme geldi. Trabzon emniyet müdürümüz kent için bir değerdir. Sayın Valim, bırakın müdürümüzü de görevini yapsın. Büyükşehir Belediye Başkanımız Trabzon için bir şans. Şehri uçuruyor. Proje adamı. Orhan Karakullukçu’dan sonra gelen en iyi başkandır. Uymayın bunlara. Yaptığınız küçük hatalar sizi etkiler. Yapılanların sonunda partimle ilgili bir kaygım yok. 20 yıldır partiye verdiğim hizmeti herkes biliyor. Bunları partiye üye olmadan yaptım. Ben Recep Tayyip Erdoğan’cıyım. Onun olduğu her yerde olurum. Ben gönül eriyim. Gönülden hizmet ederim. Kimseye yalakalık yapmadım. Süreci tek başına ekibimle yürüttüm. Hiç kimseden de icazet almadım. Erdoğan benim liderimdir” diye konuştu.

BAHATTİN BAŞTÜRK

Editör: TE Bilisim