Alınan bilgiye göre Of Hayrat Derneğinin dört dönemdir genel sekreterliğini yapan ve iki dönemdir Tellioğlu Vakfı Başkanlığını yürüten ve bir çok sivil toplum kuruluşlarında görev alan başarılı iş adamı Emrullah Tellioğlu'nun yapılan Covid-19 virüsü testi pozitif çıkınca karantinaya alındı.

Çengelköy Medivia Hastanesinde tedavisi süren Tellioğlu'nun durumunun iyiye gittiği öğrenildi.
 
MAHALLEYE EKMEK DAĞITTI
 
Trabzon’un Ortahisar İlçesi 2 No’lu Beşirli Mahalle Muhtarı Murat Kaya, sokağa çıkma yasağının olduğu 2 gün mahalle halkını ekmeksiz bırakmadı.

Panelvan araca çıkan Kaya, kapı kapı ekmek dağıttı. Mahalle halkına hizmet için göreve talip olduğunu dile getiren Kaya, “Halkımızın teveccühü ile bu göreve seçildim. Şu anda oturma zamanı değil çalışma zamanı. Halkımızın ne ihtiyacı varsa karşılamak da benim görevim. Mahallemizde kimseyi ekmeksiz bırakmadım. Bu bir marifet değil benim görevim” dedi.
 
KADINLARIMIZA MİNNETTARIZ
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, maske üretimi ile sürece katkı veren vatandaşlara teşekkür etti.

Ayvazoğlu,  “Günümüzün Trabzonlu Şerife Bacı’ları, Halime Çavuş’ları, Hafız Selman İzbeli’leri ve Nene Hatunları onlar. Düşmana karşı savaşta en etkili mühimmat maskeyse madem, bizim kadınımız savaşçılarını mühimmatsız bırakamazdı. Bırakmıyor da zaten. Evlerinde, atölyelerinde gece gündüz milleti için maske diken bu yüreği iyilik dolu kadınlarımıza minnettarız. Var olsunlar.”
 
 “SOYLU’YU SEVİYORUZ”
 
MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya destek verdi. Tarım, “Ülkeyi savaş alanına çevirmek isteyen teröristlere, esrar, eroin satan zehir tacirlerine yaşam alanlarını dar eden Soylu Bakanımızın, demokrasi ve insan hakları safsatasıyla yıllarımızın heba olmasına sebep olanlar tarafından istifasının sevinçle karşılanması kadar doğal bir şey olamazdı. Bu ülkenin en büyük felaketi bu zihniyettir. MHP devletin istediğinin dışında ülke yararına olan hiç bir güzel davranışın sekteye uğramasına, eski günlere dönülmesine müsaade etmeyecektir. Devlet iradesinin üzerinde hiç bir güç tanımayız.
 
Kendisini ülkemizin geleceği adına sevmekteyiz. Kendisi bir parti başkanı bile değildir, test olmak istiyorlarsa, kendisini lider zanneden bazıları istifa etsinler bir baksınlar ki sokakta arkalarında 10 kişi bulabilirler mi? Biz ülkücüler hayallerimizi hiç bir zaman ıspanak fiyatına satmadık, bazen ülküsüz yaşayanlara gıpta ile baktığımız olmuştur, çünkü hep rahat yaşadılar. Bu günkü zorlu dönemde tuttuğumuz eli bırakmak gibi bir niyetimiz olmamıştır, olmayacaktır. Sorunlarımızın çözümüne omuz veremeyen kim varsa hepsi sorunun bir parçasıdır. Yine de Allah hepinize, ailenize, sevdiklerinize sağlık sıhhat versin. Kimseyi hastalıkla terbiye etmesin.” dedi.
 
DÜNYA İKİ DAKİKALIĞINA GÜZELLEŞTİ
 
Trabzon'da koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkamayan 65 yaş ve üzerindekiler için oluşturulan 'Vefa Sosyal Destek Grubu', kendilerini arayanların alışverişini yapıp, evlerine götürüyor.

Ortahisar İlçesi’nde yaşayan bir vatandaş jandarmayı arayarak taleplerini iletti bir de torununda kalan muhabbet kuşunun getirilmesini rica etti. Jandarma, hem erzak ihtiyaçlarını hem de muhabbet kuşunu Zehra teyzeye teslim etti. Trabzon Valiliği, bu güzel anı şu notla paylaştı: “Ortahisar ilçemizde yaşayan Zehra teyzemiz, sokağa çıkma yasağı dolayısıyla erzak ihtiyaçlarını bildirdiği jandarmamızdan, torununda kalan muhabbet kuşunu da getirmelerini rica ediyor ve dünya iki dakikalığına güzelleşiyor.”
 
MASKE NASIL TEMİN EDİLECEK?
 
Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Çolak, "20 ile 65 yaş arasındaki vatandaşlar, T.C. kimlik numarası ve telefonlarına Sağlık Bakanlığınca gönderilecek SMS koduyla eczanelerden maskelerini temin edebilecek." dedi.
 
Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, ücretsiz maskelerin eczanelerden temin edilmesi uygulaması kapsamında 20 ile 65 yaş arasındaki vatandaşların Sağlık Bakanlığınca telefonlarına SMS kodu ulaştırılmadan eczanelere başvurmamasını istedi. Çolak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliği arasında gerçekleştirilen görüşme neticesinde hız ve güvenilirlik gerekçesiyle ücretsiz maskelerin vatandaşlara eczaneler aracılığıyla ulaştırılmasına karar verildiğini söyledi. Pandemi sürecinde eczacıların büyük rol üstlendiğine, maske dağıtımının da onlardan birisi olduğuna işaret eden Çolak, "Birinci basamak sağlık çalışanları olarak her bir meslektaşımız günlerdir fedakarca çalışıyor." dedi.
 
KARANTİNADAN KAÇANLAR İÇİN YARDIM İSTEDİLER
 
Koronavirüs ile mücadele kapsamında 24 Mart tarihinden bugüne Rize'ye giriş çıkışlar kontrol altına alındı. Bu kontroller çerçevesinde il dışından Rize'ye gelen vatandaşlar kayıt altına alınarak kalacakları köy ve mahallelerin muhtarları tarafından evlerinde kontrol ediliyor.

Bu kapsamda bazı köy muhtarları vatandaşları evlerinde kontrol etmenin zor olduğunu dile getirerek yetkililerden yardım istedi. Köylerinde görevlendirilecek iki kişi yardımı ile bu işin kontrolünün daha iyi sağlanabileceğini, kendilerinin takip etmekte güçlük çektiklerini dile getiren muhtarlar, jandarmanın köylerine gelebildiği süre içerisinde ihbar edilen vatandaşın evine girdiği için cezai işlem uygulanamadığını dile getirdi.
 
KARARLAR EKSİKSİZ UYGULANIYOR
 
Koronavirüs salgınının ortaya çıkmasından sonra özellikle ekonomik anlamda olumsuz etkilenen ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın her an yanında olduğumuzu hissettirmek ve onlara destek olmak için gerek Vefa Sosyal Destek Grubunun gerekse Belediyenin gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor.

Akçaabat Belediye Başkanımız Osman Nuri Ekim, “Bir süredir dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını ile hep birlikte mücadele ediyoruz. Başta sağlıkçılarımız olmak üzere, tüm Devlet Kurumlarımız, gerek virüse yakalanan hastalarımızın tedavisi, gerekse virüsün yayılmasını önlemek için gece gündüz çalışıyorlar.  Bizler de bu süreçte devletimizin kurumlarının almış oldukları kararları eksiksiz uygulayarak onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Her ilçede olduğu gibi Akçaabat ilçemizde de Kaymakamlığımız bünyesinde Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturulmuş olup; Belediye olarak bizler de elimizden gelen desteği, gerek personel gerekse araç bakımından, sağlıyoruz. Sosyal vefa destek grupları, 65 yaş ve üzeri olan vatandaşlarımız ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın, aynı zamanda tek kişi yaşayıp ihtiyaçları başka kişiler tarafından karşılanmayan, temel ve zorunlu ihtiyaçlarını karşılıyor” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim