Devir teslim töreninde konuşan Turgay Güngör, 2019’da 3 önemli seçim olduğunu kaydetti.  Turgay Güngör, "2019 çok önemli süreç. Bu süreçte 3 tane önemli seçim var. Yerel yönetimi seçimleri, milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı sistemine göre yapılacak olan seçimler. Özellikle yerel yönetim seçimlerini çok önemsiyoruz. Bu seçimler için bizler başlangıç yapmıştık. Yerel yönetimler komisyonunun kurularak, 1 yıllık sürenin çok iyi işlenmesi gerekiyor. “

2019 Seçimleri Çok Önemli

Kırgınlıkların, küskünlüklerin bir kenara bırakılması gerektiğini vurgulayan Turgay Güngör, “94 yıllık Cumhuriyet döneminin yok sayılmak istendiği, geleceğimizin ipotek altına alınmak istendiği ve çok önemli olan 2019 seçimlerine hep birlikte çok iyi şekilde hazırlanmalıyız. Çünkü bundan sonrası artık yok. Bu nedenle gün birlik günüdür, gün dayanışma günüdür, gün kırgınlıkların yok sayılması günüdür. Gün hep beraber acımasızca ülkeyi yöneten iktidara karşı mücadele etme günüdür. Birliğimizi bütünlüğümüzü sağlayacağız ve bu mücadeleye omuz vermek zorundayız” dedi. 

Cumhuriyetimizi, Yurttaşlarımızı Güvenliğe Kavuşturmak İçin Çalışacağımıza Ben Söz Veriyorum

Geçmişte olup bitenleri bir kenara bırakmak zorundayız diyen Turgay Güngör, “Kırgınlıkları küskünlükleri bir kenara bırakmak zorundayız. Yeni bir başlangıç ve ivme kazandıracağız bu partiye.  Ben 2 yıllık sürede birlikte çalıştığım arkadaşlarıma, ilçe başkanlarına ve yönetimlerine kısaca tüm CHP'lilere sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bu zor süreçte görevi devralan Sayın Güzide Uzun Başkanımız ve değerli yönetim kurulu üyelerine başarılar diliyorum yolunuz açık olsun, hep birlikte bu işi aşacağımızı, hep birlikte bu süreci en iyi şekilde tamamlayıp Cumhuriyetimizi, yurttaşlarımızı güvenliğe kavuşturmak için çalışacağımıza ben söz veriyorum. Yolunuz açık olsun" diye konuştu. 

Bunun Bahanesi Yok, Cumhuriyetimiz Tehlikede

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun ise, Turgay Güngör ve eski yönetim kurulu üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, “2 yıldır görev yapan sevgili Turgay Güngör ağabeyime, yönetimine canı gönülden teşekkürler ediyorum. Emekleri çok büyük onlarla birlikte Adalet Yürüyüşlerine, fındık mitinglerine hep birlikte katıldık. Her zaman yanında olduğumu hissettirdim kendisine. 2019 seçimlerinde vereceğimiz mücadelede beni yönetim kurulu arkadaşlarıyla beraber hiç yalnız bırakmayacağına canı gönülden eminim. Kendisine çok çok teşekkür ediyorum benim zaten abimdi,  abim olmaya her zaman devam edecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın biz tek yürek halinde çalışacağız. Bunun bir bahanesi yok çünkü Cumhuriyetimiz tehlikede” diye konuştu. 

Orhan Bıçakçı’ya Sert Tepki

Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’na sert sözlerle cevap veren Güzide Uzun, “Kendine Gel” dedi.  Beşikdüzü Köy Enstitüsü sahasında yapılan yıkım söz konusu diyen Güzide Uzun, “Rahmetli babamda dahil olmak üzere hiç kimsenin Cumhuriyet öğretmenlerini, Cumhuriyet’in ilerlemesini sağlayan, çağdaş seviyeye çıkarmak isteyen, 1940'lı yıllardan başlayan bu yürüyüşü, Köy Enstitülerinin vurduğu damgayı hiç kimsenin karartmaya hakkı yok. O damgayı hiç kimse silemeyecek. Böyle yıkımlar başladığı zaman gereken zamanında yapılmamıştır. Yollara dökülmemişizdir hep birlikte. Ancak tırnak içinde söylüyorum, ‘Ahır’ sözcüğü var ya ben o ahır sözcüğünü şerefle anıyorum. O ahırlarda hangimizin süt sağmayan annelerimizin, süt sağmayan nenelerimizin, babaannelerimizin emeği yok. 

Kendine Gel Bıçakçıoğlu

O ahırları yapan eller, oradaki öğrenci olan çocukların beslenmesine yardımcı olmak amacıyla kendilerinin inşa ettiği ahırlardır. O ahır sözcüğü benim için şereftir diyen Güzide Uzun, “Ama onu mecazi anlamda, başka anlamda  kullanmaya kalkışanlara vereceğimiz cevap yine de çok ağır cevap söylemek istemiyorum ama kendi iradelerinin ne kadar zayıf olduğunu göstermektedir. Yurt yapmaya asla karşı değiliz. O sahaya yurtta yapılabilir. Ama eğitim müzesi olması gereken alanın tamamını sıfırlayarak yurt yapıyorum demek yurtta bakış açılarını da söylemek istemiyorum ancak  Beşikdüzü Belediye başkanı kendisine gelsin. Çağdaş medeniyete, uygarlığa ulaştırmak için Köy Enstitülerini kuranlar Mustafa Kemal Atatürk'ün izini silmeye kalkanlara cevabımız budur. Lütfen kendinize geliniz" diye konuştu. 
Editör: TE Bilisim