Trabzon’un menfaati için verilen yatırım sözlerini sıkı takip ettiklerini kaydeden Gürdoğan, “Ne yazık ki icraatta Trabzon en kötü zamanını yaşıyor. Trabzon’a yatırım istemek de sıkıntı oluşturur hale geldi. Bize yatırımların takibi için teşekkür edilmesi gerekirken nelerle uğraşıyoruz. Diyarbakır’da, Malatya’da olduğu gibi bu Tekstilkent projesi hayata geçirilsin istihdam sağlansın dedik. Bakan yapabiliriz dedi. Biz de zaman kaybetmemek için verilen sözü takip ediyoruz, takipçisi olmaya da devam edeceğiz. Trabzon zaten çok geri kaldı doğru yatırımların zamanında artık vakit kaybedilmeden şehre kazandırılması gerekiyor” dedi. 

Tekstilkent için Trabzon merkezinde cazibe merkezi kurulacağını Bakan Varank’ın sözünü verdiğini ifade eden Gürdoğan, “Tekstil Kentin özelikle 15 kilometre yukarıdaki ilçelerde yapılabildiğini, Malatya, Viranşehir’de de bunun olduğunu söyledi. Trabzonlu olan İstanbul tekstilin başkanı Mustafa Gültepe’nin Valimiz, Belediye Başkanımızla toplantı yaptıklarını, aynı o şekilde olursa buraya da yatırım yapacaklarını söylediler. Onların da Trabzon’daki siyasilerin ve yöneticilerin haberi olduğu için bunu sizle çözmek istedik. Bunun için bunu nasıl yapabiliriz? Trabzon’da yüzde doksan kadın istihdamı edecek işletmenin açılması ve Trabzon’da en azından İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşayan insanların geri dönmesini sağlayacağız, hem istihdam imkanı sağlayacağız. 

Aynı zamanda ihracat rakamları artacak Trabzon’un. Bunu söyledim. Kendisi sıcak yaklaştı. Yalnız şöyle söyledi. Biz bunu verirsek yarın başka ilçeler de ister. Onun için Trabzonlu Bakan bunu yaptı derler diye bunu başka bir şekilde yapmamız lazım dedi. Bizim cazibe merkezi diye bir programımız var. Bunu konuşalım. Cazibe merkezi programında binayı yapıyorlar, teslim ediyorlar ve adamlar gelip makinesi kurup üretime başlıyorlar dedi. Kendisi de Mustafa Gültepe ile bizzat konuşacağını bu anlattığımız şeyi cazibe programı içerisinde yapabileceğini, onun için kendisinin konuşup halletmeye çalışacağını söyledi. Biz de bu sözü şimdi takip ediyoruz” dedi.
 

Editör: TE Bilisim