Gündem dışı söz alan Ortahisar Belediyesi Bağımsız Meclis üyesi Davut Çakıroğlu “Sahil yolu üzerinden Akçaabat’a doğru giderken Moloz bölgesinde ağır kokular var. Bir çok arkadaşımız buna şahittir. 

Bir kaç kez TİSKİ’yi aramımıza rağmen yağmur sorunu dediler, ama DSİ hatlarıyla yağmur suyu hatları farklı olduğunu biliyorum. Bu konuyla ilgili TİSKİ’nin bizleri aydınlatmasını istiyorum.” dedi.

Davutoğlu’nun sorusuna cevap veren Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Seyfullah Kınalı pis su için yapılacak bir proje olduğunu belirtip “Şana’ dan başlayarak Ortahisar’ın bütün sınırını kapsayan ve yapılacak tünellerle beraber pis suyu götürecek proje onaylandı. 

Kredi sağlanma aşamasındayız. Ortahisarın pis suyunu en modern şekilde tünellerle beraber bu sorunu ortadan kaldıracağız. Biyolojik arıtma sistemi projesi tamamlanmış kredisi sağlanmaya çalışıyor. Şana’dan başlayarak Akçaabat sınırına kadar yapılacak ve pis suyu ayıracaktır. Bu proje pis suyu değil yağmur suyunu da ayıracak.” ifadelerini kullandı.
 

Editör: TE Bilisim