Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’de balıkçılık da önemli geçim kaynakları arasında bulunuyor. Ülkemizin balıkçılık sektörünün önemli kısmı Karadeniz’den sağlanıyor. 1 Eylülden itibaren başlayan balık av sezonuna balıkçılıkla geçimini tüm kesimler umutla vira bismillah dedi. Balıkçı tezgâhlarını süsleyen taze balıklar balık özlemini çeken vatandaşlar tarafından talep görüyor. Trabzon’un balık tüketiminde önemli ilçelerinden olan Of’ta da balıkçı esnafı sezon için umutlu.

 TEZGAHLAR ZENGİNLEŞTİ

Of’ta yıllardır balıkçı esnaflığı yapan Turan Balıkçılıktan Adnan Gül ve Sefa Balıkçılıktan Halil Keleş balık sezonu ile ilgili olarak  “Bismillah diyerek sezonu açtık. Her yıl olduğu gibi bu yıl da balık sezonundan umutluyuz. Temennimiz ve duamız inşallah bu yıl balık bol çıkar vatandaşımız sağlıklı besin kaynağı olan balığı ucuz yer. Şuan itibariyle tezgâhlarımızda balık çeşitliliği bakından zengin durumdadır. Balık fiyatlarımızda balığın bolluk durumuna göre değişiyor. Genel olarak tezgahtaki fiyatlarımız; palamut 10-12 , çinakop 30-35 , istavrit 25-30 , hamsi 20- 25 , barbun 30-40 , tirsi 20 liradan satılıyor. 

Balıksever vatandaşlarımızın en taze ürünlerimizle hizmetindeyiz. Onları taze, vitamini bol sağlıklı ürünlerimizden almaya bekliyoruz. Rabbimizden tüm balıkçı sektöründe olan kardeşlerimize bol bereketli kazançlar diliyor, ürünlerimizin bollaşmasıyla vatandaşlarımıza daha ucuz balık satacağız günler temenni ediyoruz.” sözleriyle beklentilerini ifade ettiler.

Adnan RAMOĞLU 
 
Editör: TE Bilisim