Bayramlaşma törenine Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen,  BİK eski Genel Müdürü Mehmet Atalay, TFF Başkan Vekili İbrahim Usta da iştirak etti.

Ramazan bayramının üçüncü gününde gazeteciler, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bayramlaştılar. 

Sıcak bir ortamda gerçekleştirilen bayramlaşmada Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut terör olaylarına değinerek birlik mesajı verdi. 

Gazetecilerin her zaman bir aile olduğunu dile getiren Turgut;  ‘meslektaşlarımızın mesleki olarak önünü açmak için bizler elimizden ne geliyorsa yapacağız’ dedi. 

Turgut söyle konuştu:

‘Ramazan ayında yönetici arkadaşlarım her türlü organizasyonu yapmak için fedakârlık gösterdiler. Bu cemiyetin mutfağından klimalarına kadar yenilediler. Biz onlara ağabeylik yaptık. Ama canla başla çalıştılar. Özellikle önümüze koydukları Bayram Gazetesi için çok büyük emek verdiler. Muhteşem bir gazete ortaya çıkardılar. Meslek büyüklerimizin de söylediği gibi Gazeteciler Cemiyeti’nin geçmişten bugüne gelen en kapsamlı gazetesi. Onlara bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizim yanımızdaki ve arkamızdaki en önemli güç oldular.  

Bayramlar sevinçlerin arttığı günlerdir. Ama şehitlerimiz ve sel felaketlerimiz var. Yine de bu olumsuzlukların içinden en güzelini çıkarıp bugün kucaklaşabiliyorsak, kardeşçe bu mesleği icra edebiliyorsak ne mutlu bizlere. Bu meslek cefalı bir meslek. Bu meslek fedakârlık isteyen bir meslek. Trabzon basınının bütün fertleri de bugüne kadar bu mesleğin cefasına talip oldular, sefasını sürmediler. Biliyorum ki bundan sonra süreç de onlar için daha iyisi olur. 

Bizler meslek örgütleri olarak onların önünü açmak için elimizden geleni yapacağız. Ebediyete intikal etmiş olan gazetecilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tedavi süresinde olan meslektaşlarımıza da şifa diliyorum. Biz burada bir aileyiz. Bu ailenin mensupları olarak özellikle deneyimlerinden her defasında istifade ettiğimiz meslektaşlarımız var. Hepsine saygılar sunuyorum, iyi bayramlar diliyorum.’ 

Elif Çelik
 
Editör: TE Bilisim