Doğu Azerbaycan (Tebriz) Genel Vali Birinci Yardımcısı Ali Nevadad, İran-Türkiye İş Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Reza Kami ve beraberlerindeki 16 kişilik heyeti makamında ağırlayan Başkan Gümrükçüoğlu, Türkiye ile İran arasındaki ilişkilerin önemine dikkat çekti.

Trabzonspor eski Başkanı iş adamı Nuri Albayrak’ın da hazır bulunduğu ziyarette Tebriz heyetini Trabzon’da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade eden Gümrükçüoğlu, “Bizim İran’da iki kardeş şehrimiz var. Reşt ve Zencan. Urumiye ile de kardeş şehir olma kararımız var. Bütün Türkiye kardeş ülke İran’ı çok sever ama bizim şehir olarak İran’a başka bir bağımız daha var. Tebriz ile de çok iyi ilişkilerimiz oldu. Hem burada Tebriz günleri yaptık, hem de Tebriz’de Trabzon Günleri gerçekleştirdik. Trabzon’umuzun ve İran’ın tarihi limanları var. Benim çocukluğum ve gençliğimde Trabzon Limanından İran’a, İran’dan Trabzon Limanına sevkiyatları seyrede seyrede büyüdüm. Bunun tekrar canlanması için her fedakarlığa hazırız” diye konuştu.

Tebriz Genel Vali Birinci Yardımcısı Ali Nevadad de misafirperverliklerinden ötürü Başkan Gümrükçüoğlu ve Nuri Albayrak’a özel olarak teşekkür etti. Trabzon-Tebriz transit bağlantısının çok önemli olduğunu ve bunun tekrardan canlandırılması gerektiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, “Bu görüşmelerde en önemli amaçlarımız bu kapasiteye ulaşmak ve bunu pekiştirmek” dedi.

Nevadad, Tebriz’in 2018 yılında İslam Ülkeleri Kültür Başkenti olacağını belirtirken Başkan Gümrükçüoğlu’nu heyetiyle birlikte etkinliklere davet etti. Gümrükçüoğlu ise İslam Ülkeleri Kültür Başkenti etkinliklerinde Trabzon olarak mutlaka yer alacaklarını söyledi.
 
Editör: TE Bilisim