Sarıalioğlu, “Geçtiğimi dönemde faiz oranları düştü. Herkes yatırım yapmak istedi. Gayrimenkul fiyatlarının üstüne yüzde 30-40 zam geldi. Gayrimenkul yatırımcısı doğru birisi ise müşterilerinin yatırımlarına para kazandırır. Şu anda yatırımcı için gayrimenkul alma zamanıdır” diye konuştu.
 
VİRÜS DÜNYAYI EVE KAPATTI
 
Sarıalioğlu, “Şu anki süreçte insanlara hizmet yapabilenin farklı yönlerini araştırıyoruz. Süreçten herkes etkilendi. Korona bizi öyle bir pazara hazırladı ki, geçmişteki ticaretlerimizi bir yana bıraktık. Bugünkü ticaretimiz daha profesyonel olmalı ki hem müşterilerimizin hem de ekip arkadaşlarımızın sağlığını koruyalım. Küçücük bir mikrop dünyayı evlere kapattı. Maske, mesafe ve hijyene ofislerimizde de dışarıda da dikkat ediyoruz. Müşterilerimize gayrimenkulleri gezdirirken devletimizin kurallarına uyacağız.
 
KENDİ İÇİNDE YAŞAMAK İSTİYOR
 
Pazar tamamen gerildi. İnsanlar önceden farklı yatırım seçenekleri arardı. Şu anda paranın anlam ve önemi yok. Yatırımlarını günü kurtaracak ve sürekli gayrimenkulden gelir elde edebilecek hamleler yapılıyor. İnsanlar artık apartman daireleri, siteler değil, doğada, yeşilin içinde arsa arazi alıp villa, apart, müstakil yaşayabileceği kendi içerisinde yaşayabileceği ortamlar yaratmak için yatırım yapıyorlar. Sadece evde oturmakta olmuyor. Eve bir ekmek gelecek. Yatırımcı önceden kira getirisi iyi güzel muhitte iş yerleri alıyordu. Şimdi ise hastane, gıda sektöründe hizmet veren gibi devamlılığı olan yatırım hamlesine döndü. Süreç nasıl, ne zaman düzelecek bu bilinmiyor.
 
TOPRAĞA VE HAYVANCILIĞA DOKUNULMALI
 
Son zamanlarda köyler boşaldı. Herkes şehre akın etti. Artık köylere çıkıp toprağa ve hayvancılığa dokunulması gerekiyor. Yatırımcılara çiftlik projeleri hazırladık. Doğal, sessiz, kentleşmeden uzak, ticari anlamda da köylerin tercih edildiği bir ortamdayız. Bizim kökenimiz üretmekten geliyor. Nereye gidersek orada bir şeyler üretebiliriz. Köylerin ilk etapta okul ve sağlık ocaklarının aktif halde olması gerekiyor. Sorunlar olacaktır. Ama zamanla ortadan kaldırılabilir. Üretken halkımız çiftlik modeline dönerek, ülkemizin kendi ihtiyacı olan besin ihtiyacını karşıladığı zaman halkımızın alt yapı ihtiyacı da karşılanır. Devletimiz onları yalnız bırakmaz. ” şeklinde konuştu.
 

Editör: TE Bilisim