Rize İyidere Lojistik Limanı, konteyner, genel kargo, kuru yük ve ro-ro gemilerine hizmet vermek üzere planlanan, Liman terminal sahası, deniz doldurulacak şekilde oluşturulacak. DKİB Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürdoğan, “Atı allan Üsküdar’ı geçiyor! Trabzon bakıyor.” İfadelerini kullandı.

Başkan Vekili Gürdoğan yaptığı açıklamada, “Trabzon’un küçülmesi için ellerinden geleni yapıyorlar, biz seyretmeye devam edip konuşmaya devam edelim. Cengiz İnşaat, 16 Temmuz'da yapılan Rize İyidere Lojistik  Limanı ihalesinden 2 gün önce 14 Temmuz'da Karayolları Genel Müdürlüğü'nün bu yıl düzenlediği en büyük ihalelerden biri olan 953 milyon liralık Trabzon-Aşkale Yolu Zigana İkmal İnşaatı ihalesini de kazanmıştı. Mehmet Cengiz İngiltere’ye ve nereye gitti diye bölgenin ihracat lideri olan reklamlarla teyitli Trabzon’un kaybettiklerine bakalım.
 
‘BİZ DE Mİ SUSALIM’
 
Başkan Vekili Gürdoğan, “Çamburnu duruyor oranın lojistik olması için yatırımcıda getirdik hali ortada, biz Samsun’dan Rusya Ukrayna’ya konteynır ro-ro taşımacılığıyla firmaların Trabzon’da kalmasını saklıyoruz. İhracatçıların hali ortada herhalde suç bizde biz de firmalarımızla ihracatın yapıldığı yere göç etme zamanı geldi. Nasıl ki fındıkçılar ferroro dahi ihracatın kanuni merkezi Trabzon olmasına yatırımları da burda olmasına rağmen onlarda Giresun’dan ihracatını yaptığına göre Trabzon’da ki tüm siyasilerin gözü önünde olup sizlerde gördüğünüze göre kabulleniyorsak Trabzonlu büyüklerimizin bize emanetini koruyup kollayamadıktan sora bizde susalım!”ifadelerini kullandı.
Burak KOÇ
 
 

Editör: TE Bilisim