İller Bankası, önceki dönemdeki başkanın kullandığı kredi borçlarını ödemeyen Tirebolu Belediyesi’nin gelirlerinin tamamına el koydu.

Edinilen bilgiye göre; İller Bankası, yüzde 40’lık belediye payını da Halk Bankası’na yatırıp, sonra borca karşılık tekrar geri alıyor. Bu yüzden ilçede belediye hizmetleri durma noktasına gelirken, kurumda çalışan işçi ve memurlar da maaşlarını düzenli olarak alamıyorlar. İller Bankası’nın, kurumun gelirlerine el koymasıyla birlikte Tirebolu Belediyesi’nde çalışan 132 işçi ve 45 memurun maaşları ve toplu sözleşmeden doğan hakları da aylardır ödenemiyor.

BAŞKAN TAKIR VE SENDİKA DURUMA TEPKİ GÖSTERİYOR

Tirebolu Belediyesi’ndeki maaş krizine Belediye Başkanı Burhan Takır ve Tüm Bel-Sen Giresun Şube Başkanı Ersin Nurettin Önder, tepkili olduklarını belirterek, söz konusu yasa dışı kesintilerin son bulmasını istiyorlar. Ak Partili başkanın Tirebolu Belediyesi’ni iflasın eşiğine getirdiğini ileri süren Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Önder, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “4749 sayılı Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi hakkındaki kanun çerçevesinde, önceki yönetim tarafından yapılan kredi sözleşmelerine dayanarak, İller Bankası belediye gelirlerinin tamamına el koyması nedeniyle, şimdiki yönetim dava açmış, ancak bu dava 25.03.2021 tarihinde reddedilmiş ve olay üst mahkemeye intikal ettirilmiştir. Eğer İller Bankası, Tirebolu Belediyesi adına kullanılan kredilerle ilgili bir yapılandırmaya gitmezse, belediye en az 1 yıl daha çalışamayacak hale gelecek ve belediye emekçileri maaş sıkıntısı yaşamaya devam edeceklerdir. Sorunun ivedilikle çözülmesi için ilgili ve yetkilileri göreve davet ediyoruz” dedi.

Tirebolu Belediyesi’ndeki maaş çıkmazına “Elimiz kolumuz bağlandı” diye tepki gösteren başkan Takır ise, “İller Bankası’na eski dönemden kalan kredi borçları nedeniyle her şeyimiz ipotekli ve hacizli. Şu anda elimiz-kolumuz bağlı. Önceki dönemki borçlar yüzünden gelirlerimizin tamamı kesiliyor. Bu yüzden de çalışanlarımıza maaş ödeyemez durumdayız. Hizmette zorlanıyoruz ve çaresizlikten ne yapacağımızı bilemiyoruz. Üst mahkemeden çıkacak sonucu beklemekten başka bir çaremiz kalmadı” diyerek, CHP’li belediye olmanın sıkıntısını çektiklerini sözlerine ekledi.

Lütfi YEŞİL

Editör: TE Bilisim