Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü, 17.11.2020 tarihinde Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7256 Sayılı, “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” kapsamında su, atık su ve katılma payı borcu olan abonelere yönelik yapılandırma başvurularını almaya devam ediyor. Kovid-19 salgını nedeniyle vatandaşların başvuru işlemlerini daha kolay yapması için e-Devlet üzerinden de müracaat imkânı sağlayan TİSKİ Genel Müdürlüğü bir yeniliğe daha imza attı. 

SİZ ZAHMET ETMEYİN BİZ GELİRİZ!

Toplum sağlığının korunması adına alınan sokağa çıkma yasağı kararları gereğince 65 yaş üstü ve engelli vatandaşların durumunu göz önünde bulunduran Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, bu kişilerin yapılandırma başvurularını adreslerinde alıyor. Trabzon’un Ortahisar İlçesinde ikamet eden Ferit Yurtsever’in (65) başvurusu adresine kadar giden TİSKİ ekiplerince alınarak borcu yapılandırıldı. Uygulamadan duyduğu memnuniyeti ifade eden Ferit Yurtsever, “Çok güzel bir hizmet. Virüs nedeniyle evlere kapandığımız bugünlerde mesajımıza anında cevap verip, ‘Siz zahmet etmeyin. Biz geliriz’ dediler. Başta Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğü olmak üzere bu işte emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. 

65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERİ KAPSIYOR

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan yeni tip korona virüs (Kovid-19) nedeniyle evden çıkamayan abonelerin mağdur olmaması adına harekete geçtiklerini belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Halkımızın işini kolaylaştırın talimatlarımız üzerine TİSKİ Genel Müdürlüğümüz, yapılandırma fırsatından yararlanmak isteyen 65 yaş üstü ve engelli abonelerimizin adreslerine kadar gidip, borçlarını yapılandırıyor. Bu sayede hem 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımızı riske etmemiş hem de yapılandırma merkezlerimizde yoğunluk oluşmamasını sağlıyoruz” diye konuştu. 

VATANDAŞLARDAN UYGULAMAYA TAM NOT 

Pandemi nedeniyle oldukça hassas bir dönem yaşadığımızın altını çizen Zorluoğlu, “Bu süreci hep birlikte atlatacağız inşallah. 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımızı bu süreçte virüsten korumak ve bir nebze onlara katkıda bulunmak adına böyle bir karar aldık. Halkımız da bu hizmetimizden oldukça memnun. Borcunu yapılandırmak isteyen ancak evinden çıkamayan 65 yaş üstü ve engelli abonelerimiz yapabiliyorlarsa e-Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler. Aksi taktirde Alo 185 TİSKİ çağrı merkezimizi arayarak evde yapılandırma taleplerini arkadaşlarımıza iletebilirler. Son başvuru tarihi 31 Aralık 2020” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim