Fındık fiyatları ise Giresun Kalite Kabuklu Fındık 27, Levant Kalite Kabuklu Fındık 26,5 ve Kabuklu Sivri ve Diğer Kabuklu Fındıklar 25,5 TL olarak belirlendiği kaydedildi. 

Fındık alımlarının 6 Eylül 2021 tarihi itibariyle başlayacağı ifade edildi. Trabzon Akçaabat Ziraat Odasından yapılan bilgilendirmede TMO’nun 6 Eylül 2021 tarihi tabiriyle fındık alımlarına başlayacağı duyuruldu. Yapılan bilgilendirmede,  “Toprak Mahsulleri Ofisi 2021/2022 Yılı Fındık Alımı Kapsamında Akçaabat Ekip Şefliği 06.09.2021 Tarihinde Şinik Organize Sanayi Mahallesi 1 Nolu Cad. No:12 Adresinde Fındık Alımlarına Başlayacaktır.

SATIN ALMA ŞARTLARI;

Kabuklu Fındıklar 2021 Yılı Mahsulü Olacaktır.Eski Yıl Mahsulü Ve Karışık Fındıklar ( Eski Yıl Ve Yeni Yıl Mahsulü Karışımı) SATIN ALINMAZ.
Ürün kendine özgü doğal renk ve kokuda olacak, dış yüzeyleri ıslak olmayacaktır.
Canlı haşere ihtiva eden (fındık içi kurdu) ürünler satın alınmayacağı gibi 1 kg  lık analiz numunesinde %3 ün üzerinde fındık zararlısı tahribatı içeren ürünlerde SATIN ALINMAZ.
İç Fındık Rutubet Oranı %6 dan fazla olan kabuklu fındıklar SATIN ALINMAZ.
Yabancı madde oranı %0,5 ten fazla olan kabuklu fındıklar  SATIN ALINMAZ.
Sağlam iç fındık oranı %40 tan az olan fındıklar SATIN ALINMAZ.
Buruşuk iç fındık oranı %10 dan fazla olan kabuklu fındıklar SATIN ALINMAZ.
Çürük ve bozuk iç fındık oranı %3 ten fazla olan kabuklu fındıklar SATIN ALINMAZ.
Zuruflu tane oranı %3 ün üzerinde olan kabuklu fındıklar SATIN ALINMAZ.
Çatlak ve kırık fındıklar ile kabuğundan çıkmış iç fındıkların toplamı %5 in üzerinde olanlar SATIN ALINMAZ.,
Kabuklu fındıklar içerisinde grup karışımı tespit edilmesi ve üreticinin kabul etmesi halinde;
a)Levant kalite ürün içerisinde Giresun kalite oranı %5 in üzerinde olsa bile ürün Levant kalite kodu ve fiyatı ile alıma tabi tutulacaktır.
b)Giresun kalite ürün içerisinde Levant kalite oranı %5 in üzerinde ise ürün Levant kalite kodu ve fiyatı ile alıma tabi tutulacaktır.
c)Giresun kalite ve Levant kalite ürün içerisinde Sivri kalite oranı %5 in üzerinde ise ürün Sivri kalite kodu ve fiyatı ile alıma tabi tutulacaktır” ifadelerine yer verildi.
 

Editör: TE Bilisim